Den Ham zegeviert in Hengelo

Voetbalvereniging Den Ham is de herstart van de competitie goed begonnen. Bij Tubantia won de ploeg van Walter Weghorst de lichtwedstrijd met 1-2.

Foto uit archief

Op sportpark de Bijenkorf schoot de thuisploeg als een komeet uit de startblokken en de Hammer verdediging had de handen vol aan de snelle en technische voetballers van de HVV Tubantia. Nadat de eerste storm was gaan liggen, hadden de gasten de score kunnen openen. Een mooie actie van Thomas Remmink kon door Luuk Kuiper net niet doeltreffend worden afgerond.

Hard werken

In de tegenstoot was de thuisploeg meteen kansrijk. In het verloop van de eerste helft nam Den Ham het initiatief, waarbij in de twintigste minuut Thomas Remmink en Luuk Kuiper een goede mogelijkheid kregen. Zij konden het net nog niet laten bollen. Dit lukte wel tien minuten voor rust. De aanval werd opgezet door Thomas Remmink, Luuk Kuiper was de aangever en Michiel Schurink de koele afmaker. Met een 0-1 tussenstand werd ook gerust. Na de thee bleven beide ploegen hard werken en de aanval zoeken, de kansen waren vooralsnog schaars.

Prachtige omhaal

Dit veranderde na ruim een uur spelen. De blauwwitters kwamen onder druk te staan en met een prachtige omhaal kwam de gelijkmaker tot stand. De hamvraag was nu: kan Den Ham nu wel mentale veerkracht tonen? Die vraag werd binnen vijf minuten beantwoord. Het offensief van de Hammenaren leidde tot een nieuwe voorsprong. Daan Timmerman stond op de juiste plek om de 1-2 binnen te schieten. De gasten probeerden zelfs om de score verder uit te bouwen, die missie slaagde niet en ze moesten in de zinderende slotfase alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen.

Met kunst- en vliegwerk en een koelbloedige doelman Jeffrey Ekkel werd de voordelige marge echter niet meer uit handen gegeven. Met deze zwaarbevochten overwinning wordt het puntentotaal verdubbeld en kan Den Ham weer voorzichtig omhoogkijken en klimmen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer