25 treffers: Ontketende Kalma goud waard voor FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen haalde vrijdagavond keihard uit tegen Telstar. Op Sportcampus Diekman versloeg de formatie van trainer/coach Joran Pot de gasten uit Velsen met maar liefst 9-0. Fenna Kalma zette haar persoonlijke teller met opnieuw een hattrick op 25 treffers.

Foto uit archief: Sportfoto-Oost.nl

Na een kleine vijftien minuten spelen tekende Kalma op een assist van Elena Dhontvoor haar 22ste treffer van dit seizoen. Vijf minuten daarna was het alweer raak. Na een fraaie steekpass van Caitlin Dijkstra op Renate Jansen tekende Kalma ook voor de 2-0. Twee minuten later was Marit Auée trefzeker: 3-0. Fenna Kalma zorgde met iets meer dan dertig minuten op de klok voor haar derde treffer van de avond: 4-0.

Vlak voor de pauze rondde Dhont een goede kans af en schoot daarmee de 5-0 binnen. Direct na de thee was Suzanne Giesen trefzeker (6-0), tien minuten later tekende Dhont haar tweede doelpunt van de avond: 7-0. FC Twente bleef op gevaarlijk en met nog twintig minuten te spelen maakte Kalma har vierde treffer in het duel. Dit was tevens haar 25ste doelpunt van het seizoen.

Invalster Naomi Pattiwael maakte van de gelegenheid gebruik ook haar naam op het scorebord te zetten. Pattiwael bepaalde met haar treffer de eindstand van 9-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer