HHC strikt versterking: Steyn Strijker komt over van ACV Assen

De spelerscarrousel bij HHC draait op volle toeren. De Hardenbergers hebben Steyn Strijker weten los te weken bij ACV, maar de club uit Assen is ‘not amused’ over de gang van zaken, aangezien zij een akkoord met Strijker hadden bereikt over een contractverlenging.

De in Roden geboren middenvelder speelde eerder in de jeugd van FC Groningen, FC Twente en FC Emmen voordat hij bij ACV zijn kunsten ging vertonen in 2019. Strijker is enthousiast voor zijn overstap: “Het is voor mij altijd heel belangrijk geweest dat ik het beste uit mijzelf wil halen. Ik wil mezelf op een optimaal niveau kunnen uitdagen. Ik denk dat ik dat bij HHC heel goed kan doen. Het is het hoogst haalbare niveau in de regio. Het is een grote en mooie club. Ik heb vier hele mooie jaren gehad bij ACV en het is voor mij tijd om een stap te maken”, laat hij weten op de site van zijn nieuwe club.

Teleurgestelde Drenten
Ook de Assenaren hebben gereageerd op de overstap van hun talentvolle middenvelder, die deze zomer vertrekt naar sportpark De Boshoek. “ACV is teleurgesteld over de gang zaken maar wenst hem wel veel succes in de toekomst. De club vertrouwt op de onvoorwaardelijke inzet van Steyn Strijker in de komende belangrijke maanden”, schrijft de club uit de Drenthe.

Technisch directeur Gert Heerkes is content met de versterking voor ‘zijn’ HHC. “We zijn zeer content dat Steyn de overstap naar HHC gaat maken. De motor op het middenveld van ACV is een zeer welkome versterking voor onze selectie. Met zijn dynamische speelstijl zal hij een goede boost kunnen geven binnen onze speelstijl. Na een gedegen opleiding in het betaald voetbal en goede jaren bij ACV is de tijd daar voor een stap hogerop en we heten Steyn dan ook van harte welkom.” Strijker staat op 66 wedstrijden voor ACV waarin hij drie keer wist te scoren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer