SVZW grijpt volle buit tegen Go Ahead Kampen

Een prachtige zaterdagmiddag op Sportpark Het Lageveld te Wierden om daar getuige te zijn van de wedstrijd tussen SVZW en Go Ahead Kampen onder leiding van scheids Niels Mulder. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen vond plaats in in Kampen en tot vlak voor tijd leidde SVZW met 1-3, om vervolgens in een doldwaze eindfase de zege uit handen te geven.

Foto’s: Henk Steen

Door Gerhard Nijmeijer

Het werd destijds 3-3. Dat scenario moest zaterdag voorkomen worden en dus togen de gastheren fanatiek ten aanval, kon GAK-doelman Tim Noordman het schot van Daan Geerts niet klemvast pakken en was de eerste corner voor SVZW in de vierde minuut.

De voorsprong

Een minuut later zag men de voorzet van Levi Opdam die een corner opleverde, de kopbal van Yessin Maskoul werd een prooi voor Tim Noordman. Diezelfde Maskoul haalde in de dertiende minuut maar eens uit en dat betekende de voorsprong: 1-0. Nog geen twee minuten later was er een knappe onderschepping van Jasper Groothuis en een enorme kans, maar opnieuw was het Noordman die knap redde. Het schot van Frank Smit in de achttiende minuut werd over getikt, de corner leverde verder niets op.

Plotseling raak

Vervolgens was het aan de andere kant plotseling raak: uit de eerste de beste aanval van de Kampenaren in de twintigste minuut scoorde Luuc Knul de gelijkmaker: 1-1. Dat was even schrikken voor de Wierdenaren, want in de 23ste minuut was Go Ahead Kampen opnieuw gevaarlijk, dit keer bleef het bij een corner. SVZW bleef intussen wel degelijk de bovenliggende partij, was het jammer dat de voorzet van Frank Smit door niemand werd binnengelopen en doelpuntenmaker Luuc Knul kopte recht in de handen van SVZW-doelman Julian Bakker.

Twee kansen

In de 33ste minuut redde Bakker prima op wederom een schot van Knul ten koste van een corner. Terecht kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong in de 36ste minuut toen de voorzet van Levi Opdam prachtig en onhoudbaar werd binnen gekopt door Frank Smit: 2-1. Vlak voor rust was er een tegenvaller aan Wierdense zijde, Jeffrey Buitenhuis moest er geblesseerd af, Thijs Koopman werd zijn vervanger. Op slag van rust kreeg Yessin Maskoul nog twee kansen op de 3-1. De eerste mikte hij te hoog en de tweede werd weg gestompt door Tim Noordman. Bas Dreierink ontving op de valreep nog geel en was de ruststand 2-1.

Snoeihard uithalen

De toeschouwers zagen na de thee twee ongewijzigde ploegen en het eerste wapenfeit was een schot van Nico Veldman in de 50ste minuut dat hoog over het Wierdense doel verdween. In de 57ste minuut tekende Frank Smit voor zijn tweede doelpunt toen hij vanaf de linkerkant de bal ontving en snoeihard uithaalde: 3-1. Trainer Erwin Brem moest even later wisselen, hij bracht Sven Hellendoorn voor een geblesseerde speler. Tien minuten later wissels bij beide ploegen, bij Go Ahead werd Nico Veldman vervangen door Simon van Halm, bij SVZW ging Jesper Middelkamp ten faveure van Tom ter Hogt.

Spannend slotoffensief

Kort daarop kopte Frank Smit over uit een corner, ontving Stefan Maat geel en kopte Rutger Koopman hard in de handen van doelman Julian Bakker. Het noodlot sloeg toe in de 83e minuut: Go Ahead Kampen kreeg een penalty en topscorer Wilbert Wessels wist daar wel raad mee: 3-2, en geel voor Levi Opdam. Dat was het sein voor een spannend slotoffensief en in de 86ste minuut was diezelfde Wessels verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 3-3. Zou het scenario van de heenwedstrijd zich dan toch herhalen?

Het vonnis

In de 87e minuut eveneens geel voor Maxwell van Dijk namens Go Ahead, de vrije trap was voor Stefan Maat. Beide ploegen waren fanatiek op jacht naar de winnende treffer, Frank Smit was er dichtbij maar kreeg het leder niet in het doel en aan de andere kant behoedde Julian Bakker zijn ploeg voor een nederlaag via een prima redding. In blessuretijd zag de scheids een overtreding op Yessin Maskoul over het hoofd en in de 94ste minuut voltrok Jasper Groothuis het vonnis over Go Ahead Kampen. Uit de voorzet van Stefan Maat schoot hij loeihard de 4-3 binnen, wat een bevrijding voor SVZW.

Men zag een mooie pot voetbal. SVZW won verdiend, pakte daarmee de volle buit en gaat volgende week uit naar Hulzense Boys, waar het duel om 14.30 uur begint.