Bon Boys naar kwartfinales in de beker

Het komt niet elk jaar voor dat Bon Boys zich ontpopt tot een heuse cupfighter. Dit seizoen is dat anders. Donderdag bereikte de ploeg de kwartfinales door onder de rook van Nijmegen Beuningse Boys met 2-0 te verslaan. Nog één horde (Batava’90 thuis met Pasen) en dan is kwalificatie voor het grote KNVB-toernooi een feit. Nadat afgelopen zondag de tweede periode werd binnengehaald, snelde Bon Boys enkele dagen later door naar de laatste acht in de beker. Met de lente in aantocht, is Bon Boys nog steeds op allerlei podia volop aanwezig. Donderdagavond in Beuningen bereikte de club pas voor de tweede keer in de historie de kwartfinales. Dat deed het elftal van Matthijs Blijham met de steun van veel supporters. Niet alleen zat de bus vol, ook waren er velen met eigen vervoer gekomen, waardoor er minstens net zoveel Veldmaters waren als supporters van de thuisclub.

Beuningse Boys-Bon Boys werd een duel tussen twee ploegen die op hun eigen manier voor de winst gingen. Waar Bon Boys leunt op een goed verzorgd positiespel, koos de thuisploeg voor meer opportunisme en strijd. Bon Boys maakte het spel en Beuningse Boys gokte op de snelle omschakeling en dat spelletje beheerst de ploeg goed. De eerste grote kans was na zo’n omschakelingmoment ook voor Beuningse Boys, maar daarna namen de bezoekers de wedstrijd in handen. Bij rust was het 0-2. De 0-1 was een heus juweeltje, een goal uit een stripboek. Tik-tak-tik-tak, over meerdere schijven, doelpunt. De handtekening onder misschien wel de mooiste treffer van dit seizoen kwam van Stefan Overbeeke. De man van de assist – Daan ten Dam – verdubbelde in de eerste helft de voorsprong na goed voorbereidend werk van Dani Bultman.

Na rust gooide Beuningse Boys alle fysieke wapens in de strijd, waardoor Bon Boys op z’n tellen moest passen. Af en toe waren er ook wat hectische situaties, maar doelman Wouter Lankheet had weer zo’n dag alsof hij met een magneet in de handschoenen de ballen naar zich toe zoog. Na wat irritaties over en weer, kreeg een speler van de thuisploeg zijn tweede gele kaart, waardoor de wedstrijd was gelopen, al bleef Beuningse Boys vol vuur strijden voor een beter resultaat. Bon Boys verzuimde in die laatste fase om te profiteren van de meerderheid op het veld. De kansen op meer waren er, maar die werden niet benut. Na de zwakke wedstrijd zondag bij AZC was het goed om te zien dat Bon Boys zich voetballend herstelde.

Door de zege weet Bon Boys zich verzekerd van een thuiswedstrijd in de kwartfinales tegen Batavia’90 uit Lelystad. Die ploeg – koploper in de zaterdag tweede klasse – versloeg woensdagavond Barbaros met 2-0. Dat duel staat voor Pasen gepland, maar voordat het zover is wachten eerst nog enkele prachtige uitdagingen in de competitie. Te beginnen, zondagmiddag thuis tegen SDC’12.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer