De Tukkers 1 verliest in spektakelstuk van ATC’65: 4-3

Afgelopen zondag reisde het eerste elftal van De Tukkers af naar Hengelo voor de competitiewedstrijd tegen ATC’65. De thuisploeg stond al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar De Tukkers rechte de rug en draaide de stand verdient om naar 2-3. Toch trokken de Albergenaren aan het kortste eind, want ATC won met 4-3. De ploeg uit Hengelo kende een droomstart. Al naar 65 seconden spelen lag de bal in het netje. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door een verdediger van De Tukkers weggekopt. Koen Beuting pikte de bal op de rand van het strafschopgebied op en verschalkte met een laag schot doelman Rens Davina: 1-0. Na het doelpunt was De Tukkers niet van slag en creëerde het een paar goede mogelijkheden. Tim Haarhuis kopte in minuut 13 uit een voorzet van Guus Demmer naast. Een paar minuten later was Haarhuis wederom dicht bij een treffer. Zijn kopbal was ditmaal wel op doel, maar deze werd knap gered door de doelman van ATC. In de rebound leek Marco Stege de gelijkmaker diagonaal binnen te schieten, echter redde de goalie uitstekend met zijn voeten.

Waar het wachten was op de 1-1 sloeg ATC in de 18e minuut aan de andere kant genadeloos toe. De Tukkers werkte de bal achterin niet goed weg, waardoor Mart Jansen in balbezit kon komen. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot raak: 2-0. Ondanks de achterstand speelde De Tukkers in balbezit goed en dat leverde ook de aansluitingstreffer op. Joep Egberink draaide op middenveld prachtig weg bij zijn tegenstander en probeerde een aanvaller van De Tukkers in stelling te brengen. Via een speler van ATC kwam Egberink zelf weer in balbezit en schoot hij vervolgens de bal knap binnen: 2-1. De Tukkers had zelfs nog voor de rust de gelijkmaker op de schoen, maar Tim Haarhuis zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper van de thuisploeg.

In de tweede helft viel de gelijkmaker al snel. Uit de opbouw werd Joep Egberink vrijgespeeld. Zijn steekpass was op maat voor Tim Haarhuis die de diepte was ingelopen. In eerste instantie wist de doelman het schot nog te keren, maar in de rebound van dezelfde Haarhuis was hij kansloos: 2-2. Vlak daarna moest doelman Rens Davina handelend optreden op schot vanaf 25 meter. Hij wist de inzet van een ATC-speler tot hoekschop te verwerken. De Tukkers bleef voetballend de betere ploeg en schoot Tim Haarhuis zijn ploeg bijna op voorsprong. Hij werd bereikt in de diepte en zag dat de uitgesnelde doelman van ATC zijn inzet keerde. Twee minuten later was het wel raak voor de Albergenaren. Nu was het Joep Egberink die zelf in de diepte werd gevonden en vervolgens Tim Haarhuis bereikte. Haarhuis legde de bal daarna zelf weer breed op Egberink. De doelman stond hierdoor op het verkeerde been en Egberink schoot de bal tegen de touwen: 2-3.

De voorsprong was echter van korte duur, want nog geen paar minuten later kwam ATC uit een hoekschop op gelijke hoogte. De Tukkers kreeg de bal niet weg en in de kluts knikte Mart Jansen van dichtbij raak: 3-3. In het slot van de wedstrijd had De Tukkers het lastig en zag ATC nog de onderkant van de lat raken. Het duel leek in een puntendeling te eindigen, maar de thuisploeg scoorde in blessuretijd de winnende treffer. Het was Mart Jansen die zijn derde treffer maakte en zo stond De Tukkers ondanks een goede wedstrijd toch met lege handen: 4-3. Zondag speelt De Tukkers 1 een thuiswedstrijd tegen Schalkhaar 1. De wedstrijd begint om 14:00 uur

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer