De Tukkers weet in eigen huis niet te winnen van SDC’12

Het kunstgrasveld in Albergen was afgelopen zondag sneeuwvrij en dus kon de wedstrijd tussen De Tukkers 1 en SDC’12 1 doorgaan. In een wedstrijd met veel kansen wisten beide ploegen het net één keer te vinden en dus eindigde het duel onbeslist.

De hekkensluiter van de tweede klasse kwam niet naar Albergen om alleen maar te verdedigen. De Tukkers had het vooral de eerste 20 minuten lastig met de ploeg uit Denekamp. Desondanks kreeg de thuisploeg de eerste goede mogelijkheid. In minuut 8 wist Kjell Huisman vanaf de rechterkant Tim Haarhuis te bereiken. Zijn schot leek de kruising in te vallen, maar spatte uiteen op de lat.

SDC was in die fase de ploeg met het beste veldspel en kwam twee minuten later bijna op voorsprong. Spits Stef van der Velden werd middels een steekpass bereikt en schoof de bal langs doelman Rens Davina. Verdediger Marco Stege van De Tukkers was meegelopen en wist de bal voor de doellijn weg te werken.

Halverwege de eerste helft kreeg De Tukkers meer grip op SDC en kwam er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk uit. Een schot van aanvaller Kjell Huisman werd in minuut 19 van richting veranderd. De Albergenaren bleven in balbezit en vanuit een moeilijke hoek schoot Guus Demmer de bal in het zijnet.

In het begin van het tweede bedrijf speelde De Tukkers goed voetbal en kregen diverse kansen om op voorsprong te komen. Na een mooie aanval legde Jelle Lansink de bal goed breed op Guus Demmer. Van dichtbij controleerde hij de bal en zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Niet veel later had middenvelder Joep Egberink de openingstreffer op zijn schoen. Guus Demmer bereikte Joep Egberink in het strafschopgebied en de doelman redde uitstekend op zijn inzet.

Na ongeveer een uur spelen was het dan eindelijk raak aan Albergse zijde. Rechtsback Joris Meijerink onderschepte de bal en speelde Guus Demmer aan. Laatstgenoemde zette Tymo Schär alleen voor de doelman. Schär was niet zelfzuchtig en legde perfect breed op Joep Egberink die de bal binnen schoot: 1-0.

Het laatste kwartier had De Tukkers moeite om van de eigen helft af te komen en probeerden de gasten met ballen vanaf de zijkant gevaarlijk te worden. In minuut 80 leverde dit de gelijkmaker op. Een voorzet van Tom Blokhuis was lang onderweg en ging richting de tweede paal. De doelman van De Tukkers wist de bal nog te toucheren, maar kon niet voorkomen dat de bal in de kruising binnen viel: 1-1.

Daarna speelden beide ploegen nog voor de winst en ging het spel over en weer. De beste kans was voor de thuisploeg in de blessuretijd. Uit een vrije trap controleerde Kjell Huisman de bal goed op de borst en schoot van dichtbij over.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer