De Tukkers wint met ruime cijfers van Schalkhaar: 5-0

Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Schalkhaar. Vlak voor de rust scoorden de Albergenaren de belangrijke 1-0 en die achterstand kwam Schalkhaar niet meer te boven. In de tweede helft liep De Tukkers uit en bepaalde de eindstand op 5-0.

De Tukkers kwam goed uit de startblokken en had in de beginfase het initiatief. Dat resulteerde in minuut 8 in een doelpoging van Guus Demmer dat werd gekeerd door de doelman. Schalkhaar had het lastig in de eerste 20 minuten, maar de zwart-witten wisten de ploeg geen pijn te doen.

Na die 20 minuten kwamen de gasten beter in de wedstrijd en kregen een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tim van der Meulen kwam in scoringspositie, maar zijn zag inzet gered worden door doelman Rens Davina van De Tukkers. De thuisploeg speelde in die fase slordig en verloor ook veel duels, waardoor Schalkhaar begon aan te dringen. In minuut 31 kopte Ruben Bumkens namens Schalkhaar de bal op doel. Zijn kopstoot ging richting de hoek, maar had net te weinig kracht om de doelman van De Tukkers te verschalken. Vlak daarna moest Rens Davina opnieuw handelend optreden. Ditmaal redde hij met zijn voeten na een schot van Luuk ter Mate.

Vlak voor de rust herpakte De Tukkers zich en wist in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong te komen. Marco Stege stoomde op vanaf de rechterkant en wist de bal voor te geven. Bij de tweede paal gleed Tim Haarhuis van dichtbij binnen: 1-0.

Het eerste kwartier na de rust wisten beide ploegen niet echt gevaarlijk te worden. Na ongeveer een uur spelen kreeg De Tukkers de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. De doelman van Schalkhaar probeerde de pass richting Kjell Huisman met zijn handen te onderscheppen, maar Huisman was eerder bij de bal. De doelman raakte Huisman vervolgens en de bal ging op de stip. Joep Egberink benutte de strafschop feilloos: 2-0.

Na dit doelpunt kwam De Tukkers niet meer in gevaar en was het verzet bij Schalkhaar gebroken. In de 75e minuut counterden de Albergenaren via Tim Haarhuis richting het doel. De doelman redde zijn schot knap, maar was twee minuten later kansloos. Ditmaal wist Guus Demmer met een steekpass Tim Haarhuis in stelling te brengen. In de lange hoek schoot hij zijn ploeg naar een 3-0 voorsprong.

Haarhuis was zelf even later de aangever bij de 4-0. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en gaf de bal mee aan Kjell Huisman. Hij schoot vervolgens raak in de lange hoek. In de 85e minuut bracht Stijn Boswerger op prachtige wijze de eindstand op 5-0. Guus Demmer legde vanaf links de bal richting de tweede paal. De bal leek te scherp, maar via een snoekduik kopte Boswerger tot vreugde van iedereen de bal tegen de touwen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer