Thomas van Geest

Eindelijk weer drie punten voor EHV: 2-3 winst bij Hattem

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A hun uitwedstrijd bij Hattem met 3-2 gewonnen. Daarmee namen de Enschedeërs afstand van hun directe concurrent in de staart van de ranglijst, met een verschil van acht punten in hun voordeel. Bovendien was het de eerste overwinning sinds 9 oktober, toen het Amstelveense AMVJ in een waar spektakel met 5-4 werd verslagen.

Sindsdien was er uit de volgende zeven wedstrijden maar één punt gescoord (uit bij Apeldoorn, 3-3) zodat deze driepunter in alle opzichten als geroepen komt. Het was er een met bloed, zweet en tranen – en in de hectische slotfase ook nog een engeltje op de lat toen twee doelpunten van Hattem, overigens wel terecht, afgekeurd werden.

Thomas van Geest opende de score na een vlotte combinatie, waarna Pim Bonder en Gijs Sanders de ruststand op 1-3 bepaalden. Hattem kon alleen via een strafcorner en een strafbal iets terugdoen, maar het was te weinig om de zege van EHV nog in gevaar te brengen. Zo werd het ook qua resultaat een spiegelbeeld van de thuiswedstrijd op 18 september, die immers ook met 3-2 gewonnen werd.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek loofde vooral de volwassenheid in het spel van zijn ploeg, die op de juiste momenten zijn tanden liet zien, met weliswaar een aantal kaarten als repercussie, maar wel strijdend voor elke centimeter, niemand uitgezonderd. Thomas van Geest was de Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer