Enerverende Ravijnavond met winst, gelijkspel en toppers die hun laatste waterpolowedstrijd spelen bij Het Ravijn

Het was afgelopen zaterdagavond 25 maart een enerverende Ravijn waterpolo avond in Het Ravijn-zwem-sport-zorg. Alle hoofdteams van Z&PC Het Ravijn speelden een thuiswedstrijd en er werd stilgestaan bij het het stoppen van twee waterpolo toppers. Dames 1 speelde een wedstrijd tegen de dames van De Ham uit Wormerveer en wonnen deze met 14-8. De Nijverdalse waterpoloheren, regerend landskampioen waterpolo, speelden een wedstrijd tegen AZC uit Alphen aan den Rijn en speelden gelijk met 16-16. Karin Kuipers en Iris Hegeman speelden hun laatste thuiswedstrijd in Dames 2 en hebben besloten hun waterpolocap aan de wilgen te hangen.

Dames 1

Met uitzondering van een slechte tweede periode hebben we heel gedisciplineerd gespeeld” vond trainer-coach Wicher Diallo na afloop van de wedstrijd. Ook is het mooi om gedurende het seizoen de ploeg te zien groeien “. De dames staan nu op een vijfde plaats in de Eredivisie competitie. Wicher Diallo liet goalie Renske Boxsem debuteren in het Ravijndoel.

Heren 1

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Helaas konden we de marge van 4 doelpunten niet vasthouden tot het einde. Door Af en toe een verkeerde beslissing in de eindfase van onze aanval ,vooral in de derde periode , kwam AZC weer in de wedstrijd. Op het einde kwamen we zelfs achter, maar door inzet hebben we toch gelijk kunnen maken. En zelfs nog kans op winst in de laatste manmeer. Ik ben trots op de mannen hoe ze hebben gespeeld. Dit punt kan nog wel eens belangrijk worden voor de laatste wedstrijd”, analyseert trainer-coach Ron Loos.

Afscheid Karin Kuipers en Iris Hegeman van de wedstrijdsport

In de wedstrijd van Dames 2 tegen De Ham 2 speelden Karin Kuipers en Iris Hegeman hun laatste waterpolowedstrijd. Kuipers speelde maar liefst 37 jaar op het hoogste landelijke niveau waterpolo en altijd bij Het Ravijn. Ook Hegeman is opgegroeid bij de Nijverdalse club. Karin Kuipers zal haar kennis en ervaringen nog wel blijven uitdragen binnen de club. Iris en Karin hartelijk bedankt voor jullie inbreng in het Nijverdalse waterpolo.

Volgende wedstrijden

Zaterdag 1 april 2023:
Groenhovenbad Gouda; 18:15 uur: GZC-Donk 1-Het Ravijn 1. heren.
Groenhovenbad Gouda; 19:35 uur: GZC-Donk 2-Het Ravijn 2 heren.
Zwembad De Zijl Leiden: 17:15 uur: ZVL 1886 Center 1-Het Ravijn 1 dames
Zwembad De Zijl Leiden: 19:50 uur: ZVL 1886 Center 2-Het Ravijn 2 dames

Statistieken Dames 1

Statistieken Dames Eredivisie:
Het Ravijn-De Ham: 14-9.
Periodestanden: 4-1, 6-5(2-4), 11-7(5-2) 14-9 (3-2)
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Noa de Vries 6x, Pien Gorter 3x, Lotte Beunk 2x, Dian Scholten 2x, Margreet ter Schure 1x.
Doelpuntenmakers De Ham: Amy Rozemeijer 3x, Lizette Rozenboom 2x, Lisa van Trotsenburg 2x, Rhea Damianos 1x, Rachelle Steur 1x..

Statistieken Heren 1

Het Ravijn-AZC Alphen: 16-16.
Periodestanden 2-3, 10-7 (8-4), 12-11(4-4), 16-16(4-5).
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Kenai Heitink 4x, Jorn Muller 3x, Thijmen Karel 2x, Emiel Wouters 2x, Jorrit Aanstoot 2x, Stan Hageman 1x, Sander Veltkamp 1x, Hugo Wouters 1x .
Doelpuntenmakers AZC Alphen: Jeroen Rouwenhorst 5x, Stan van den Heuvel 4x, Jesse Nispeling 3x, Lars Reuten 2x, Darko Jovanovic 1x, Nigel Kombrink 1x..

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer