NEO laat opnieuw punten liggen tegen GVAV-Rapiditas: 0-0

In een voor NEO-begrippen matig, maar tot het eindsignaal spannend duel, heeft het zwart-witte vlaggenschip niet kunnen winnen van GVAV-Rapiditas. De ploeg van Michel Steggink kreeg op de gladde kunstgrasmat van ’t Wooldrik wel de beste kansen, raakte de paal, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende tegen een goede tegenstander, die ook een paar keer dicht bij een treffer was. Wellicht dat het uiteindelijke gelijkspel wel de juiste uitslag was. NEO begon slordig aan het duel en de Groningers kwamen regelmatig in de buurt van de NEO-veste. Al na een minuut of twee schoot Patrick Venema uit kansrijke positie naast nadat hij de bal na een vloeiende aanval over links in bezit had gekregen.

Na een poosje kreeg NEO veel meer controle en dat resulteerde na een kwartier in een controversieel moment. Doelman Carsten Meijwaard van GVAV moest ver zijn doel uit en maakte hands buiten het strafschopgebied. De prima leidende arbiter Kroesen oordeelde dat er niet direct sprake was van een scoringskans en gaf “slechts” geel aan de goalie die vlak daarna de toegekende vrije trap van Rick ten Tusscher op geweldige wijze uit de kruising plukte. Vlak daarna bleek een vrije trap van Max Brunninkhuis door hem wat makkelijker te verwerken. NEO creëerde in het restant van de eerste helft dan wel een optisch overwicht, maar meer dan een aantal slordige eindpasses en een paar schoten over of naast leverde dat niet op. GVAV had daarentegen vlak voor rust twee goede mogelijkheden. Eerst werd een overtalsituatie op belabberde wijze uitgespeeld en op slag van rust bracht Tom Klooster een mooie crosspass goed onder controle, maar zijn schot ging hoog over. Een dubbelblanke ruststand derhalve.

In de eerste vijf minuten na de pauze had NEO op voorsprong kunnen komen. Eerst kon Stef Rompelaar een strakke pass van Max Brunninkhuis net niet onder controle brengen en vlak daarna raakte Mauro Lohuis met een venijnig schot de paal, waarbij de vingers van Meijwaard essentieel bleken voor GVAV. De tweede helft kenmerkte zich verder door een licht overwicht van NEO dat echter nauwelijks resulteerde in uitgespeelde kansen. Stef Rompelaar was nog dichtbij een treffer, maar Meijwaard en twee GVAV-verdedigers hielden de bal met kunst- en vliegwerk uit het doel. De degelijk keepende Leco Zeevalkink moest aan de andere kant handelend optreden bij een lastige vrije trap, maar hoefde in het hele duel eigenlijk verder geen lastige reddingen te verrichten, hoewel GVAV wel degelijk af en toe tot gevaarlijke aanvalsopzetten kwam. De ingevallen Jonathan van Dorssen had GVAV nog aan de winst kunnen helpen, maar eerst kopte hij naast in vrijstaande positie en wat later kon hij de bal net niet onder controle brengen in het doelgebied, waardoor de NEO-defensie kon redden.

In de slotfase kreeg NEO een aantal vrije trappen op gevaarlijke plekken en uit een daarvan leek Jasper Scholten NEO toch naar drie punten te koppen, maar opnieuw kwam Meijwaard als winnaar uit de bus. Het bleek de middag van het “net-niet” te zijn voor beide ploegen en na ruim 90 minuten eindigde het duel zoals het begonnen was, waarmee TVC ’28 en WVV uiteraard in hun nopjes zullen zijn. TVC ’28 staat nu vijf verliespunten voor en WVV staat virtueel gelijk met NEO (6 punten achterstand en 2 wedstrijden minder gespeeld). Komende zondag is NEO vrij en de week erna is GRC Groningen te gast op ’t Wooldrik.

Foto’s: Jaap Engelsman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer