Voorbeschouwing Mariënberg – ATC’65  

Alfred Dorgelo zorgt elke wedstrijd voor een mooie voorbeschouwing en een mooi wedstrijdverslag van de wedstrijd van ‘zijn’ Mariënberg. Komende zaterdag zijn wij op het vertrouwde Westerpark gastheer voor voetbalvereniging A Triginta Conditum (ATC’65), die normaal gesproken bivakkeren op sportpark Slangenbeek aan de Torenlaan, nummer 60, in het pittoreske Hengelo. Ditmaal zal ik jullie niet vermoeien met de ene Latijnse uitdrukking na de andere mooie Latijnse volzin. Want het moet niet zo zijn dat jullie ondertussen een LOI-cursus moeten gaan volgen of terug de schoolbanken in om überhaupt iets van de roodzwarte voorbeschouwingen te snappen laat staan te begrijpen. Ik geef toe: vaak heeft het weinig met voetbal te maken. Waarvan Akte! Mea Culpa. Uit Dertig Ontstaan dat betekent A Triginta Conditum, dat wilde ik jullie nog wel weer even meegeven nu wij er toch zijn….Zeg maar, een soort van geheugensteuntje. Dat je je niet afvraagt, wat was het ook alweer? Dat je niet denkt: Nu noemt die knuppel nergens over….En nou wil ik het wel weten, potverdrie! Kortom – geen moeilijke woorden dit keer – maar vooral daden en die moeten voornamelijk de komende weken gaan plaatsvinden tussen de beruchte witte kalklijnen op het Westerpark en sportparken elders door onze geliefde heren van het eerste elftal!

Wat ik oe brom!
Normaal gesproken heb ik niet zoveel met Feyenoord, de club van wijlen mijn vader, The King! Mijn sympathie gaat meer uit naar 020 en natuurlijk het roodzwarte hart (dat vooral…!!) Mien Pa, Freek, was voor de club van Rotterdam-Zuid. De andere opa van Moos en Mouna trouwens ook…Maar dat terzijde. Echter, sinds trainer Arne Slot daar werkelijk alle sloten van de deuren rammelt en de zon rondom de Kuip dit seizoen maar blijft schijnen volg ik Feyenoord wat dichter op de voet. Eerst mag Ajax van mij winnen (komende zondag ook graag) maar dan vind ik het tevens leuk als Feyenoord zegeviert (zondag dus niet!). Arne is de schoonzoon van onze voormalige penningmeester, Ben de Lange. U allen wel bekend, ik dacht: zeg het maar ff…Als je het nog niet wist. Bennie vervult al jaren de rol van ontvangstcomité, gastheer voor de bezoekers van onze club en is tevens samen met onze zeurvitter de afvaardiging van het roodzwarte bestuur bij uitwedstrijden. Regelmatig gaan de gesprekken dan in de bestuurskamer en ver daarbuiten over deze godenzoon! Ben is maar wat trots op schoonzoon Arne en Arend natuurlijk ook, dat staat buiten kijf! Hij komt uut Banthum maar is ook een beetje een semi-Mainbarger door het feit dat ie dus getrouwd is met de dochter van Bennie en Jannie. Succes kent meerdere vaders hè.

Ja, Ja…Wij kennen Arne. Mooie kerel joh, heel toegankelijk. Nooit om een praatje verlegen. Hij had altijd leuke teksten als hij meedeed als gastspeler bij het regioteam en ik nog wat quotes nodig had voor de Stentor. Hij is wat dat betreft niet veel veranderd! What you See is wat je krijgt. Top! Hij vergeet tevens niet zijn vroegere voetbalmaten van sportpark Moscou, de club VKV (vijf kilometer verderop). Hij verstuurt nog regelmatig een appje deze kant op. Het westerse journaille wilde hem duiden, maar achter de Iessel denken wij meestal toch een slagje of twee anders. Ze krijgen er nooit helemaal vat op en zeker niet de vinger op de zere plek! Mooi man. Maar goed, wat ik wilde zeggen. Geen woorden maar daden, de lijfspreuk van de Feyenoorders moet namelijk volledig doorslaan op Mariënberg en alles wat de club lief heeft….Buutenhuus zou het wel weten, D’r op of geen Vreten! 9 wedstrijden resteren ons nog. Negen wedstrijden die ons doet leven tussen hoop en vrees. Ballen wij volgend seizoen wederom in de oh zo geliefde 3e klasse of moeten wij noodgedwongen een verdieping lager gaan spelen…? Ik opteer voor het eerste, het eerste elftal toch ook? Ben wat aan het rekenen geslagen. Niet mijn sterkste kant, ik geef het toe maar je moet wat als je bijna aan het eind van je Latijn bent….! 9 wedstrijden. Ok, wij halen geen 27 punten. Dat is een utopie…Net zoals Maxima hier niet aanbelt op nummer 22, laat staan een andere vrolijke leuke dame met krullen. Deze maand, maart 2023, moeten wij nog 3 punten halen. Komende zaterdag dus tegen ATC’65, wij hebben nog iets sportiefs recht te zetten tegen de mannen die komen van sportpark Slangenbeek.

We verloren 29 oktober 2022 met 3-1. Terwijl wij minimaal 1 punt en ik zeg zelfs 3 punten hadden moeten meenemen vanuut het Hengelooooooooooose. Zaterdag 25 maart zijn wij de 13e ploeg, dus vrij – uitbuiken. Komt mooi uit want dan is zoonlief jarig. April wordt een hele belangrijke maand met maar liefst 5 wedstrijden waarin wij, naar mijn bescheiden mening, sowieso 10 punten moeten gaan halen. T = Thuis en U= Uit! U mag zelf de toto dit keer invullen. Ouderwets met de pen. Kom maar door met de 1’tjes, 2’tjes en 3’t jes. We beginnen 1 april (geen grap) tegen DES (T), dan Daarlerveen (U), Banthum (U), Wilhelminaschool (T) en op 29 april De Esch (U). Ik heb 1-2-2-1-3 ingevuld, wat jullie? In de maand mei moeten wij voorzichtig gaan oogsten, hoogstwaarschijnlijk hebben wij dan meer zicht, of wel op de 3e en als het allemaal een beetje tegenzit op de 4e klasse. Spelen wij nog tegen SVVN (T), Rigtersbleek (U) en we sluiten de rij met hopelijk veel (oud)leden en oud-trainers (later meer over dit mooie initiatief van Klaas en Henk) langs de zijlijn op zaterdag 27 mei thuis (T) tegen Bruchterveld. Mijn prognose voor de onzichtbare Toto is hier : 1-1-1, hoe hangt de roodzwarte vlag er bij jullie bij….? Wel positief blijven hè. Geen stemming maken hè (kan nog tot 21.00 uur, toch?) Dat moet uiteindelijk ons (de) handhaving gaan opleveren….Durf te dromen! 3 punten in maart, 10 dus in april en zes punten in mei. Dat moeten de ongekende daden van ons zijn…!! De woorden die staan er al lang en breed! Bredero zei ooit: Het kan verkeren! Kom op, kop op! Ik heb er vertrouwen in, ik geloof er in. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Te beginnen komende zaterdag tegen de ploeg die ooit uit dertig is ontstaan (ATC’65 duzz…)

Daar is geen woord Frans, Griek of welke taal dan ook bij….Kind kan de was doen, op papier dan. Daarom gok ik ouderwets op een 3-1 zege. D’r op of geen vreten! Outside the House denken. Weet je nog, het Westerpark moet de rest van het seizoen een onneembare vesting worden. Succes! Het duel staat onder leiding van de heer Evert Aukema. Hij komt vast en zeker op de fiets. Hij begint vanaf half drie (14.30 uur) op zijn mooie fluit te blazen. Kieken wat het wordt. Nogmaals Veule wille maar vooral veule Skik. Joah, mag wel zo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer