VV Manderveen pakt een broodnodig punt: 2-2 tegen SV Enter

In een poging aansluiting te vinden met de ploegen boven de directe degradatiestreep heeft VV Manderveen een punt overgehouden aan het treffen met SV Enter. Na 90 minuten strijd, een drietal afgekeurde doelpunten, kaarten over en weer en twee doelpunten aan beide kanten werd de eindstand bepaald op 2-2.
Dat het duel begonnen was, werd in de tweede minuut al duidelijk voor het publiek. Een botsing tussen doelman en de laatste man van SV Enter zorgde ervoor dat Gijs Wesselink de bal in het lege doel kon wandelen. Om volstrekt onbegrijpelijke redenen legde de scheidsrechter echter het spel stil. De 1-0 vond geen doorgang. Na tien minuten liet de uitploeg zich voor het eerst zien. Een schot vanaf een meter of 18 belandde op de kruising.
Kevin Huzink zorgde voor gerechtigheid door in de drukte snoeihard de openingstreffer in het dak van het doel te jagen. Lang kon Manderveen hier echter niet van genieten, want uit een scrimmage maakte Bent Wolters de gelijkmaker. Kort hierna was Gijs Wesselink tot twee maal toe dichtbij de hernieuwde voorsprong. Hij kwam beide keren een teenlengte tekort.
Aan de andere kant was het Enter dat de voorsprong pakte. Een opbouwende fout van Luuk Withag zorgde ervoor de aanvaller Mees ten Broeke kon scoren. Even later had de verdediger meer geluk, toen hij gespaard werd en niet zijn tweede geel voorgeschoteld kreeg. Een spervuur aan schoten op doel van de bezoekers leverde kort voor rust geen 1-3 op, waardoor de Enterse marge op één doelpunt bleef staan.
Na de rust zocht Manderveen de aanval. Kevin Huzink en Wout Wesselink vonden de Enterse doelman op hun weg. In het laatste half uur drong Manderveen aan, maar waren de kansen voor de thuisploeg schaars. Enter leek in een aantal minuten tijd drie keer de wedstrijd in het slot te gooien, maar zagen de grensrechter en de paal als spelbreker optreden. Joris Wesselink kreeg intussen zijn tweede geel en mocht gaan douchen.
In de slotfase van de wedstrijd kreeg Manderveen dé kans om de stand gelijk te trekken. Na een handsbal werd er een strafschop toegekend, die door Gerrit Schoneveld werd benut. Met een man minder, en nog 3 minuten op de klok leken beide ploegen tevreden de 2-2, en dus een puntendeling.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer