VV Manderveen verliest kelderduel van BVV Borne

In een rechtstreeks duel om een positie boven de directe degradatiestreep heeft BVV Borne een ferme tik uitgedeeld aan het thuisspelende VV Manderveen. Na een zwak begin van de thuisploeg stond er na een kwartier spelen een 0-2 stand op het scorebord. Al voor de rust werd de eindstand bereikt: 1-3.

Borne was vanaf het eerste fluitsignaal feller en dat resulteerde nog ruim binnen het kwartier tot een strafschop. De rechtsbuiten van de geel-zwarte formatie was alerter dan Joris Wesselink, die zijn tegenstander per ongeluk neerhaalde. De eerste treffer werd dan ook aangetekend vanaf elf meter; Wesley Assink schoot raak. Kort hierna was het opnieuw juichen geblazen voor Borne. Manderveen was verre van attent en zag Mart Kosterink met een knappe volley raak schieten.

Manderveen leek na een kwartier spelen eindelijk wakker geschud en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze volgde na zo’n half uur spelen, toen één van de beteren bij de thuisploeg, Wout Wesselink, de bal tegen de touwen frommelde. Kort hierop werd de marge echter weer naar twee gebracht, toen Mart Snippers na een miscommunicatie in de Manderveense defensie doel kon treffen. Op slag van rust was Jorn Heidkamp nog dichtbij een treffer, hij schoot echter hard voorlangs. Met 1-3 werd er gerust.

Na de rust kon Manderveen het Borne niet lastig genoeg maken om aanspraak te maken op een treffer. De defensie van de bezoekers oogde solide en Manderveen had niet de offensieve daadkracht tot grote kansen te komen. In een tegenstoot was Borne kort voor tijd nog bij de 1-4, waar het niet dat de paal in de weg stond. Het bleef bij 1-3.

Borne zal zich enorm gelukkig prijzen met deze overwinning. Het zet Manderveen op vijf punten achterstand en heeft zicht op de ploeg daarboven. Manderveen, dat na de winter nog niet won, zal zich komende weken moeten herpakken. Wedstrijden tegen achtereenvolgens Sportclub Overdinkel en La Première moeten punten opleveren om niet roemloos ten onder te gaan in de 4e klasse A. Borne krijgt komende week bezoek van UD Weerselo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer