Wedstrijd duurt opnieuw te lang voor dapper VV Manderveen 

In speelronde 16 van de 4e klasse A stond Sportclub Overdinkel – VV Manderveen op de rol. Waar het thuisduel nog een spectaculaire 4-4 opleverde, waren de doelpunten nu schaarser. De eindstand werd bepaald op 2-1, wat ondanks een Manderveense voorsprong na 80 minuten, een goede afspiegeling van de kansenverhouding was. Sportclub Overdinkel, bivakkerende in de middenmoot van de ranglijst, zag in de eerste 10 minuten twee kansjes gekeerd worden door Manderveen-doelman Job Kuipers. Manderveen, dat topscorer Jorn Heidkamp moest missen, was wel direct trefzeker bij de eerste kans. Joris Wesselink deed op Sportpark ‘t Wilpelo de 150 toeschouwers even voor hoe je een vrije trap neemt; vanaf 22 meter in de kruising. Leunend op de voorsprong kon Manderveen loeren op de tegenaanval, en moest de thuisploeg met ideeën komen om de gelijkmaker aan te tekenen. Dat lukte onvoldoende, voor de rust waren er weinig angstige momenten voor de bezoekers, al kon Manderveen ook weinig tot geen gevaar stichten.

De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde spelbeeld zien als in het eerste bedrijf: Overdinkel op zoek naar de opening, Manderveen leunend op haar stugge defensie. Daar waar de thuisploeg in het laatste kwart van de wedstrijd iets meer risico nam, was het aan de andere kant Kevin Huzink die de kans op de 0-2 liet liggen. Via de keeper trof hij de paal. Manderveen, dat niet lang geleden tegen SV Almelo ook al een ruime voorsprong verspeelde, kreeg nu opnieuw het deksel op de neus. 8 minuten voor tijd werd uit de kluts de 1-1 ingekopt door Loek Bruins en even later werden de druiven nóg zuurder voor de promovendus toen Max Schipper met enig fortuin de 2-1 tegen de touwen werkte. In de slotseconden zocht Manderveen nog naar de gelijkmaker, maar dit bleef zonder succes. Manderveen, dat mede door de resultaten op andere velden nog steeds aanspraak maakt op de nacompetitie om degradatie te ontlopen, treed volgende week thuis aan tegen SV Enter. Sportclub Overdinkel speelt volgende week in Weerselo tegen UD.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer