De Tukkers boekt comfortabele overwinning tegen Suryoye

Onder prachtige weersomstandigheden troffen De Tukkers en Suryoye elkaar afgelopen zondag op sportpark ’T Loarkamp in Albergen. In een interessant duel leidden de Albergenaren met 1-0 derhalve. Na thee breidde De Tukkers de voorsprong uit en won het uiteindelijk comfortabel met 3-0.

Al naar een paar minuten spelen kreeg de thuisploeg een levensgrote kans om vroeg op voorsprong te komen. Marco Stege stuurde Guus Demmer de diepte in, waardoor de aanvaller van De Tukkers alleen op de doelman af ging. Hij probeerde de bal laag in de lange hoek te schieten. Doelman Felix van Berkel van Suryoye verkleinde zijn doel goed en redde uitstekend met zijn voeten. In de negende minuut volgde de volgende doelpoging aan Albergse zijde. Na een goede aanval werd Joep Egberink op de rand van het strafschopgebied bereikt. Zijn schot werd ook gered door de goalie van de gasten.

Suryoye liet na ongeveer een kwartier spelen voor het eerst van zich spreken. Jacob Said schoot vanaf de linkerkant net voorlangs. Het was in tegenstelling tot de uitwedstrijd De Tukkers dat het meeste balbezit had. Door positioneel goed te staan had Suryoye moeite om de bal rond te laten gaan.

Een goede aanval van De Tukkers leidde even later bijna tot de openingstreffer. Joep Egberink vond middels een steekpass Kjell Huisman. Het schot van Huisman ging een half metertje over het doel. In minuut 37 kwam die openingstreffer er als nog. Een scherp aangesneden vrije trap van Joep Egberink wist Marco Stege te toucheren met zijn hoofd, waardoor de doelman op het verkeerde been stond en de bal in het doel zag gaan: 1-0. Zo’n vijf minuten voor de thee had Ruben Katalanc de gelijkmaker op zijn schoen. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar schoot net voorlangs.

Net na de rust kregen de gasten dé kans om de stand weer gelijk te trekken. Jacob Said ontsnapte aan de buitenspelval en stond oog in oog met doelman Rens Davina. Tot grote opluchting van De Tukkers schoot hij het leer centimeters naast het doel. Daarna probeerde Suryoye met voorzetten vanaf de zijkant gevaarlijk te worden. Een keer kwam hier een goede mogelijkheid uit. Aanvaller Brian Hanna kopte uit kansrijke positie de bal uiteindelijke meters naast.

Een minuut later schoot De Tukkers wel met scherp. Het was Joep Egberink die met een prachtige dieptebal Kjell Huisman wegstuurde. Vanaf de linkerkant tikte hij de bal slim langs de doelman en zag de bal in het doel rollen: 2-0.

Hierna had De Tukkers de verdedigende zaken keurig op orde en wist Suryoye niet meer gevaarlijk te worden. In de 83e minuut besliste invaller Jelle Lansink definitief de wedstrijd. Guus Demmer legde na een goede actie de bal perfect breed voor de meegelopen middenvelder van De Tukkers. Bij de tweede paal schoof Lansink de 3-0 binnen.

In het slot had Tim Haarhuis de stand nog kunnen vergroten, maar hij zag zijn inzet door de doelman van Suryoye gered worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer