De Tukkers en Eilermark houden elkaar in evenwicht: 1-1

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zaterdag al de competitiewedstrijd uit tegen Eilermark. Het was een duel zonder vele grote kansen, waarin beide ploegen het net één keer wisten te vinden.

Vanaf de aftrap had De Tukkers het initiatief en het meeste balbezit. Na 6 minuten spelen kreeg de ploeg uit Albergen de eerste goede mogelijkheid. Guus Demmer wist vanaf de achterlijn Tim Haarhuis te bereiken, die ineens uithaalde. Zijn schot ging net naast het doel. Niet veel later leek Guus Demmer op aangeven van Joep Egberink de openingstreffer te maken. Demmer schoot de bal langs de doelman in het doel, maar deed dit volgens de grensrechter in buitenspelpositie en de treffer werd afgekeurd.

Na iets meer dan een half uur spelen werden de gastheren voor het eerst gevaarlijk. Doelman Rens Davina redde goed op een schot. Nog geen minuut later was het Eilermark dat een grote mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen. In het strafschopgebied werd de bal goed terug gekopt richting aanvoeder Lesley Nahrwold. Zijn schot mistte richting en zeilde hoog over.

In het begin van de tweede helft had De Tukkers moeite om de bal in de ploeg te houden en drong Eilermark wat aan. Dat leidde tot diverse hoekschoppen, maar verder gevaar bleef uit. Daarna kwam De Tukkers weer wat beter in de wedstrijd en kreeg het ook een paar kleine mogelijkheden. Tim Haarhuis schoot na 55 minuten spelen over en 10 minuten later kopte Kjell Huisman uit een voorzet van Joep Egberink de bal over.

Een paar minuten later werd het aan de andere kant van het veld gevaarlijk. Na een aanval over de linkerkant werd de bal laag voorgezet. Een speler van Eilermark kon vanaf een meter of 15 uithalen, maar mikte over het doel.

In minuut 76 wist De Tukkers op voorsprong te komen. Een vrije trap van Stijn Boswerger viel over de verdediging van Eilermark. Tim Haarhuis was zijn directe tegenstander te snel af en schoot de bal door de benen van de doelman binnen: 0-1. Na het doelpunt had de thuisploeg het lastig en kreeg het bijna de 0-2 om de oren. De afgemeten voorzet van Joep Egberink viel op het hoofd van Kjell Huisman, maar van dichtbij kopte hij de bal op de doelman.

In het slot van de wedstrijd probeerde Eilermark nog de geijkmaker te forceren en kreeg het uit de kluts een schotpoging die werd gered door doelman Rens Davina. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd wist de thuisploeg toch nog een punt uit het vuur te slepen. Fahad Saadi dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot van zo’n 25 meter raak in de lange hoek en bepaalde de eindstand op 1-1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer