Degradatie nabij voor VV Manderveen na nieuwe nederlaag

Hekkensluiter VV Manderveen lijkt haar kansen in de 4e klasse te hebben vergooid. De thuiswedstrijd tegen het als zevende geplaatste LSV Lonneker had de laatste strohalm tot handhaving moeten zijn. Het werd 1-3 voor de bezoekers.

LSV had de overhand in het eerste kwart van de wedstrijd. Dat leverde de 0-1 op via Gijs Willemsen, die na zwak uitverdedigen van Manderveen het eerste doelpunt van de middag aantekende. Nadat Manderveen iets meer grip op de wedstrijd kreeg, en via Jorn Heidkamp al de paal had geraakt, was het met wat geluk uit een hoekschop wel raak; een verdediger van LSV werkte de bal onbedoeld in eigen doel.

Manderveen ging door met waar het gebleven was: aanvallen. In de slotminuut van de eerste helft leverde dit een levensgrote kans op voor linksbuiten Jorn Heidkamp. Hij kon een hoek uitzoeken, alleen afgaande op de keeper, maar lepelde de bal inspiratieloos in de handen van de doelman. Aan de andere zijde bleek enkele seconden later hoe duur deze misser was. LSV profiteerde opnieuw van een fout achterhoede van Manderveen. Ditmaal pakte Bram Blokhuis het cadeautje uit.

De tweede helft bood weinig spektakel. Job Kuipers moest een paar keer handelend optreden op doelpogingen van LSV, maar heel gevaarlijk werd het niet. Manderveen kon slecht een vuist maken, nu het zelf met de aanvallende impulsen moest komen. Een schot  van Laurence Yntema, dat via de paal in het net belandde betekende de 1-3, en dus de nekslag voor Manderveen. In de slotfase ging de hekkensluiter nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de krachten waren reeds verspeeld.

Met een achterstand van zeven punten en nog drie wedstrijden te gaan lijkt het ontlopen van degradatie een vrijwel onmogelijke opgave voor Manderveen. LSV Lonneker lijkt met deze overwinning een goede stap te hebben gezet richting directe handhaving, daar het zes punten boven de streep blijft staan.