DTC ziet concurrentie dichterbij komen na nederlaag bij SV Enter

Na de heerlijke overwinning vorige week stond er voor DTC een lastige uitwedstrijd tegen SV Enter op het programma. Enter staat op de ranglijst een beetje in niemandsland (vijfde), maar het scoort veel doelpunten en maakte in de eerdere wedstrijd dit seizoen een goede indruk. De 4-0 overwinning van DTC was dan ook geflatteerd. Vele supporters hadden hun weg naar Sportpark de Krompatte weer gevonden om de mannen aan te moedigen.

De wedstrijd was direct los. Al in de eerste minuut was er een gevaarlijk moment voor het doel van Enter. Een lage voorzet van David Westerhof kon net door een verdediger worden weggetikt voordat Niels Wessels erbij kon. Ook Enter was in de eerste minuten gevaarlijk. Na een mooie opening van links naar rechts, schoot de rechtsbuiten van de thuisploeg net voorlangs.

Na ruim tien minuten kwam DTC uit een hoekschop op voorsprong. De trap van Mark Hesselink bleef hangen in het zestienmetergebied en Jelco Nijhuis was er als eerste bij om binnen te schieten, 0-1.  Heel lang genieten van de voorsprong kon DTC niet. Zo’n tien minuten na de openingstreffer kwam Enter langszij. Na een mooie aanval kwam een speler vrij voor Jordi Visschedijk en hij wist hem ook te passeren, 1-1. Enter was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en het kwam na de gelijkmaker ook vrij snel op voorsprong. Een schot vanaf de rand van de zestien viel via de onderkant van de lat binnen, 2-1.

DTC moest dus aan de bank om de achterstand ongedaan te maken. Sam Tebbe creëerde ruimte voor zichzelf en probeerde het met een schuiver van afstand. De doelman van de thuisploeg kon redding brengen. Het spel golfde op en neer in de eerste helft. Nadat Mick Fox met een goede interceptie een gevaarlijke aanval van Enter onschadelijk had gemaakt, scoorde Wout Groeneveld in de tegenstoot de gelijkmaker. Op aangeven van Tebbe schoot Groeneveld in de kort hoek binnen, 2-2.

Enter speelde vooral in de eerste helft goed voetbal met veel positiewisselingen. Vlak voor rust kwam het opnieuw op voorsprong na een fraai schot in de kruising, 3-2. Dat was tevens de ruststand.

Met drie verse krachten in het veld ging DTC in de tweede helft proberen de achterstand om te draaien. De ruimtes waren lang niet zo groot als in de eerste helft en het aantal kansen daardoor ook een stuk minder. Invaller Wessel Weusthof kreeg een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Nadat hij de bal van een verdediger had afgesnoept kon hij alleen richting het doel lopen. Hij treuzelde echter iets te lang waardoor een verdediger er weer tussen kon komen. Daarna kwam DTC goed weg toen een kopbal van Enter tegen de paal ging.

DTC bleef hoop houden op in ieder geval een punt. Weusthof kreeg nog een schietkans na een voorzet van Rutger Hof, maar zijn schot ging over. Enter kreeg daarna de mogelijkheid op de 4-2, maar Visschedijk bleek een sta in de weg. Tien minuten voor tijd was Visschedijk net te laat om een steekpass te onderscheppen. Hij raakte de aanvaller en de bal ging op de stip. De strafschop werd benut, 4-2.

In de slotfase probeerde DTC tevergeefs nog wat terug te doen in de score. De nederlaag was gezien het wedstrijdbeeld terecht, maar dat maakt de nederlaag voor DTC niet minder zuur. Verdediger Wout Potijk werd ‘Man of the Match’. DTC zag de concurrentie allemaal winnen en dus de voorsprong op de ranglijst slinken. Het staat echter nog altijd twee punten voor op naaste belagers UD Weerselo en SV De Lutte. De komende twee weekenden is DTC vrij. Op 14 mei speelt het een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Manderveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer