Gehavend VV Manderveen ziet degradatieduel verloren gaan

Op Sportpark Ossekoppelerhoek speelde zich zondag het degradatieduel La Première – VV Manderveen af. Een duel met de nodige belangen, beide ploegen moesten winnen om een goede kans te houden directe degradatie te ontlopen. Een gehavend Manderveen, dat om diverse redenen een flink aantal basisspelers miste, kon geen vuist maken; La Première zegevierde met 2-1.

In de beginfase van de wedstrijd was de thuisploeg feller. Het middenveld was in handen van de Almeloërs, al resulteerde dat nog niet in grote kansen. Enkel een verre voorzet die op de lat waaide was een noemenswaardig wapenfeit te noemen. Voor Manderveen waren de aanvallende momenten daarentegen nog schaarser. Alleen Wout Wesselink waagde een poging uit de draai. Kort voor de rust werd de eerste goal van de middag aangetekend. Via de rechterkant werd de rechtsbuiten van La Première vrijgespeeld en hij schoot raak in de benedenhoek.

Na de rust kwam Manderveen beter uit de kleedkamer. Het spelbeeld draaide zich en, met de wind in de rug, kreeg Manderveen een gelijkmaker steeds meer in het zicht. Met wat geluk waaide een voorzet van Jorn Heidkamp de bovenhoek in met zo’n 65 minuten op de klok. De ploeg leek zich in de wedstrijd te hebben geknokt, maar moest even later opnieuw een tegendoelpunt slikken. De spits van La Première koos perfect positie en kon in alle vrijheid aannemen en raak schieten, zo’n kwartier voor tijd.

In het laatste kwartier was er van voetbal amper nog sprake. Manderveen kon onvoldoende een vuist maken en La Première beperkte zich tot tijdrekken, wat het spel er niet vriendelijker op maakte. Na flink wat extra tijd, maar met alleen grote kansen voor La Première uit de tegenaanval, werd er afgefloten bij een 2-1 stand.

Manderveen zal zich snel moeten herpakken, nu het in de stand voorbij is gestreefd door La Première. De afstand tot de ploegen boven de directe degradatiestreep is vier punten, met nog evenveel wedstrijden te gaan. Volgende week komt LSV Lonneker naar Sportpark de Samenwerking. La Première heeft aansluiting gevonden met de ploegen daar doven in de stand en moet op bezoek bij UD Weerselo.