Pol tevreden over prestaties in Spaanse Baja

Mirjam Pol moest dan wel haar meerdere erkennen in de Spaanse Sara Alverez toch kijkt ze met een goed gevoel terug op de Baja TT Dehesa Extremadura 2023. “Het afgelopen weekend heb ik goed gereden. Voor mijzelf kan ik zeggen dat, juist door de omstandigheden die mij niet zo liggen, ik uitgedaagd ben om weer een tandje bij te zetten. En dat heeft wederom goed uitgepakt. Eigenlijk is het een continu-leerproces met als uiteindelijk doel om alle terreinsoorten zo goed mogelijk te beheersen zodat ik in de Dakar rally optimaal ‘allround’ kan zijn.”

Grote namen achter haar gelaten

Mirjam is als vierde in het algemeen FIM klassement gefinisht en heeft een aantal grote namen achter zich gelaten. Mirjam: “Jongens die ik vorig jaar écht niet bij kon houden zijn nu achter mij gefinisht. Het geeft me een goed gevoel dat ik mee kan komen in de top en dat ik niet onderdoe voor de toprijders in het klassement. Ik haal ondertussen wel steeds weer WK-punten binnen en ook dat geeft een goed gevoel.”

“Ja, het is natuurlijk jammer dat ik niet gewonnen heb maar het gevoel dat ik goed heb gereden en mij dus nog steeds kan verbeteren is op dit moment bij mij toch echt overheersend!’, laat Pol weten. Na afloop van deze wedstrijddag bleek het verschil tussen de Spaanse en Pol nog maar 1.53minuut. Ze heeft wederom punten gescoord voor het damesklassement maar ook voor het 450CC klassement in het FIM Bajas World Cup 2023.

In Spanje kon ze weer rekenen op de assistentie van Henkjan Somsen en dat gaf haar rust in de voorbereiding en natuurlijk ook tijdens de wedstrijd. Als we haar zondagavond spreken wacht ze samen met hem op de prijsuitreiking op het podium waarna ze de boel inpakken en de terugreis gaan aanvaarden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer