Sportlust bijna veilig na monsterzege op degradant: 2-7

Sportlust en La Première stonden tegenover elkaar met nog drie competitiewedstrijden te gaan. Voor aanvang van de wedstrijd stond Sportlust op 17 punten en La Première op 12 punten. Een overwinning zou voor Sportlust betekenen dat het zich veiligstelt van rechtstreekse degradatie, terwijl La Première definitief zou degraderen naar de laagste klasse.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet La Première veel toe en kon Sportlust vrij gemakkelijk voetballen. Dit vertaalde zich in de uitslag: in de 14e minuut opende spits Dennis Jozic de score na een voorzet van Anthony van Duijven die door Gijs Kleinheerenbrink teruggekopt werd. Vijftien minuten later scoorde Jozic opnieuw nadat hij een afgeslagen bal oppikte en achteloos in de rechterhoek plaatste. In de 38e minuut dribbelde Toon van Dam het veld in en zette Tim Spoor met een pass door de Almelose verdediging vrij voor de keeper, waarna het 3-0 werd. Twee minuten later werkte een verdediger van La Première de bal zelf in eigen doel na een voorzet van Tim: 0-4. Een minuut voor rust kopte La Première een voorzet uit een vrije trap over de uitkomende Lars Gritter. Ruststand: 1-4.

Met dat late tegendoelpunt was Sportlust nog niet helemaal zeker van de overwinning en moest het dus nog wel even geconcentreerd blijven spelen. Lang werd het in de tweede helft ook niet spannend meer, totdat een kwartier voor tijd La Première ook nog terugkwam tot 2-4 na een lange bal over de verdediging van Sportlust. Daardoor leek het erop dat Sportlust nog even moest oppassen, maar al snel reageerden de geel-blauwen met de 2-5. Anthony van Duijven plaatste tegen zijn oude club koeltjes een bal in de verre hoek op aangeven van Dinand. Hiermee werd de wedstrijd alsnog definitief in het slot gegooid. Sportlust liep zelfs nog uit tot 2-7. Dinand maakte zelf nog het 6e doelpunt voor Sportlust nadat Dennis de bal breed gaf in een twee-op-een-situatie. Ten slotte kon ook Thijs te Grote zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen nog maken op een lage voorzet van linksback Anderson Lusseveld.

Deze grote overwinning van Sportlust betekent voor La Première dat het definitief gedegradeerd is, evenals Manderveen. Bovenaan de ranglijst is het echter nog enorm spannend. DTC, De Lutte, KOSC en UD Weerselo zijn allen nog volop in de race om het kampioenschap. Laatstgenoemde, UD Weerselo, wordt de volgende tegenstander van Sportlust. De wedstrijd is op 14 mei in Weerselo, wat betekent dat Sportlust de komende twee weken geen wedstrijden op de agenda heeft staan

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer