SVZW gaat opnieuw naar Kampen, nu op bezoek bij KHC

Er zitten dit seizoen drie clubs uit Kampen in de 1e klasse E. SVZW is al twee keer in Kampen geweest, en gaat nu voor de derde keer, nu om tegen KHC te voetballen.

KHC is dit seizoen ook weer de tegenstander die heel moeilijk te verslaan is. Tot nu toe verloor KHC nog maar vier wedstrijden. KHC won zeven wedstrijden en speelde negen keer gelijk. Resultaat van al die wedstrijden is dat KHC nu met 30 punten op de zesde plaats staat in de competitie. Dat is een mooie plek in de middenmoot, maar door de versterkte degradatie van dit seizoen is de voorsprong op de nacompetitie 10e plek maar 5 punten. KHC zal dus in de resterende 6 wedstrijden nog wel wat punten willen pakken om helemaal zeker te zijn van klasse behoud. De twee laatst gespeelde wedstrijden in de competitie verloor KHC. Van stadsgenoot DOS en van Quick’20. KHC zal tegen SVZW zeker punten willen pakken. Maar als de spelers terug denken aan de wedstrijd in Wierden worden ze daar vast niet vrolijk van. SVZW won toen met 4-1. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, dus beginnen de beide teams gewoon met 0-0. In Wierden scoorde Leroy Knol voor KHC. Met zeven doelpunten is hij ook de clubtopscoorder. Opvallend bij KHC is dat inmiddels 12 spelers al een goal achter hun naam hebben staan. Dat geeft aan dat ze niet afhankelijk van enkele scorende spelers. En dat laat ook zien dat KHC een sterk collectief heeft dat elke wedstrijd samen de strijd aan gaan.

SVZW deed afgelopen zaterdag hele goede zaken op de ranglijst. Door de 0-1 winst op Noordscheschut werd de 2e periode titel binnen gehaald. Daarnaast werd Quick’20 gepasseerd op de ranglijst. SVZW staat nu 1e in de competitie en heeft 2 punten meer verzameld. WHC staat derde met 4 punten minder. Er zijn nu nog zes wedstrijden te spelen. Dus er is nog niets beslist. SVZW moet op 22 april op bezoek in Oldenzaal. Maar het is nu zaak om te leven van wedstrijd naar wedstrijd. Eerst alle focus op de wedstrijd tegen KHC. Want winnen van KHC lukt niet veel ploegen. Frank Smit heeft in 2023 zijn vizier heel scherp staan. Hij scoorde in alle competitiewedstrijden die SVZW speelde na de winterstop. Deze serie nog uitbreiden zou heel mooi. Er zijn weer wat spelers terug gekeerd in de selectie, dus er zijn meer mogelijkheden voor trainer Joran Hendriks. Op dit moment zijn er drie spelers die door blessures voorlopig niet beschikbaar zijn. Deze week nog even genieten van de behaalde 2e periodetitel en dan weer heel snel de focus op de competitie. Want als koploper weet je dat elke tegenstander graag van je wil winnen. Het gevoel van samen gaan voor een goed resultaat is erg aanwezig sinds de winterstop. En dat is heel mooi om te zien. Een periodetitel als beloning kan dat gevoel alleen maar versterken. De wedstrijd tegen KHC wordt gespeeld op Sportpark “De Venen” en begint om 14:45 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Maximiliaan van der Lei.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer