TVC herpakt zich na puntverlies in topper en wint in Coevorden

TVC speelde op 2e paasdag de inhaalwedstrijd in Coevorden tegen Germanicus. Na het gelijkspel in de kraker tegen NEO behield TVC de koppositie in de 1e klasse E en was het zaak om 3 punten mee te nemen vanuit Coevorden.

Trainer Michiel Mensink moest creatief zijn voor wat betreft de opstelling. Voorin ontbraken Stef Roelofs en Okke Schepers vanwege blessures.

Op een hobbelig en zwaar veld had TVC vanaf de start het meest balbezit en speelde het overwegend op de helft van Germanicus. In de 11e minuut was TVC voor de eerste keer gevaarlijk via Jeffrey Huizinga. Zijn schot werd echter goed gepakt door de keeper van Germanicus. Het duurde tot de 25e minuut voordat TVC opnieuw gevaarlijk werd. Een goede corner van Koen Fleer belande op het hoofd van Maarten Booijnk die goed bij de 1e paal kwam en de bal net over het doel kopte. Enkele minuten later werd Mart Groothuis gevaarlijk maar zijn schot werd goed gepakt door de keeper. Dit waren de wapenfeiten van de 1e helft. TVC benutte te weinig de ruimte aan de zijkanten. De ruststand was 0-0 en Michiel Mensink bracht in de rust jeugdspeler Thijs Koopman en Niek Staarink in het veld voor Koen Leemhuis en Jeffrey Huizinga.

In de 2e helft was TVC vanaf de start een stuk gevaarlijker. Dit leidde gelijk al tot een aantal goede kansen. Toch duurde het tot de 68e minuut voordat TVC wist te scoren. Een scherp aangesneden vrije trap van Koen Fleer belandde op het hoofd van Jelle Leenders die goed binnen kopte.

Germanicus kwam met tien man te spelen nadat een speler van Germanicus een stevige overtreding maakte ten opzichte van Niek Staarink. TVC gaat door waar het gebleven was en creëerde meer kansen. Mart Groothuis scoorde in de 74e minuut de 0-2. Germanicus was niet in staat om er nog iets tegenover te zetten.

In de 80e minuut kwam Mart Groothuis wederom sterk door aan de linkerkant en zette vanaf de achterlijn de bal voor aan Thijs Koopman die vrij stond op de 16. Thijs krulde de bal schitterend met de rechterbinnenkant achter de keeper. Daarmee was de eindstand 0-3 bereikt. Vermeldenswaardig was de rentree van Maarten Oude Avenhuis die na een lange blessure periode weer kon mee spelen.

Al met al een goede overwinning in Coevorden waarmee TVC de koppositie behield. Komende week speelt TVC uit tegen Rolder Boys. Om 14:00 wordt er afgetrapt

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer