Apollo 8 maakt voorlopige selectie seizoen 2023/2024 bekend

De dames van Apollo 8 eindigde de competitie als nummer vijf van Nederland. Hiermee is het huidige seizoen afgerond, maar er wordt ook al vooruit gekeken naar het nieuwe volleybalseizoen. Daarom hebben er in afgelopen weken contractbesprekingen plaats gevonden met een groot aantal speelsters. Bijna alle speelsters komen ook volgend jaar in actie voor de Bornse eredivisionist.

Marije ten Brinke, Carlijn Koebrugge, Roos Wessels, Marit Zander, Lisa Louwrink, Jorieke Bodde, Charlotte Haar, Pippa Molenaar, Lotte van der Horst, Eline Rohaan, Noa Krikhaar en Jette Kuipers spelen ook komend seizoen in het eerste team van Apollo 8.

Elyne Nijhuis zal komend seizoen uitkomen in het tweede damesteam van Apollo 8. Zij blijft wel nauw verbonden met het eerste team en zal structureel meetrainen. Marije ten Brinke en Marit Zander zullen ook trainen bij het talentteam Papendal.

Ook zijn er nog een aantal besprekingen met enkele nieuwe speelsters gaande. Op korte termijn verwacht de club hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

Selectie in tact

‘We hebben bijna de hele selectie intact kunnen houden, daar zijn we heel blij mee’, lichten trainers Bart en Thijs Oosting toe. ‘Vorig seizoen moesten we acht nieuwe speelsters inpassen, dit seizoen zullen dat er maar een paar zijn. We kunnen dus doorbouwen op de ingeslagen weg van het afgelopen seizoen’.

Vertrek Rianne Vos

Rianne Vos zal Apollo 8 na vier jaar eredivisie gaan verlaten. ‘Rianne maakte vier jaar geleden de overstap naar Apollo 8 Dames 1. Tijdens haar volleybal carrière in Borne werd ze bekerwinnaar, twee keer tweede en speelde ze twee keer Europees volleybal. Rianne wist zich altijd te schikken in het teambelang. Een echte teamplayer. Naast het volleyballen in Dames 1 trainde ze ook verschillende meisjesteams van Apollo 8. Komend seizoen zal ze gaan studeren en volleyballen in de Verenigde Staten. We bedanken haar voor haar inzet, passie en bijdrage die ze heeft geleverd aan Apollo 8 en we hopen haar in de toekomst in het Apollo 8 shirt terug te zien’.

‘Ik heb genoten van de afgelopen vier jaar bij Apollo. Met als hoogtepunten toch wel het winnen van de beker en het spelen van de challenge cup tegen Tenerife en Porto. Ik wil alle meiden, staf, vrijwilligers en publiek bedanken voor de mooie en leerzame momenten, het plezier en de steun’, reageert de vertrekkende Rianne.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer