BCV Bousema

BC Bousema/JBSCues.nl thuis niet langs Team Eekoorn

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues hebben de belangrijke vierpuntenwedstrijd in de strijd om het kampioenschap tegen Team Eekhoorn remise gespeeld. Halverwege had de ploeg van captain Ronny Hazewinkel een 4-0 voorsprong genomen door overwinningen van Johan Loncelle en Frans van Schaik. In het tweede deel konden Gokhan Salman en Sander Jonen deze voorsprong niet uitbouwen en verloren van respectievelijk Peter Ceulemans en Jerry Hermans.

Foto: Jaap Gönning

Loncelle kende tegen Birol Uymaz een prima start en had halverwege na zeven beurten een 20-3 voorsprong. De man uit België kende in tweede deel een stroef begin met vier nullen op rij maar daar wist zijn tegenstander niet van te profiteren. Meer dan verdiend won Loncelle na 24 beurten met 40-26. Op de andere tafel kende Van Schaik tegen Kurt Ceulemans een moeizaam begin en stond het na 21 beurten 19-18. In het tweede deel ging beduidend beter voor de Amsterdammer en trok hij na 32 beurten met 40-28 aan het langste eind.

Captain Jerry Hermans begon tegen Sander Jonen uitstekend en stond halverwege, na zes beurten, op een 6-20 voorsprong. Jonen gaf zich echter niet gewonnen en kwam goed terug en had na 23 beurten de stand bijna gelijk getrokken, 28-29. Een serie van acht caramboles in de 24ste beurt van Hermans kwam hij echter niet meer te boven en trok met 30-40 na 26 beurten aan het kortste eind.

Op de andere tafel ontspon zich een boeiend gevecht tussen Gokhan Salman en Peter Ceulemans. Beide spelers gaven elkaar niets toe. Na 31 beurten stond het 32-29,maar via series van 2, 3, 4 en 1 carambole bereikte Ceulemans als eerste de finish. Salman, die in de nabeurt, 35ste, zes caramboles moest maken kwam niet verder dan 1 carambole.

“We hadden vandaag moeten winnen om alles nog in eigen hand te houden met zicht op de vierde plek. Nu ligt duidelijk de druk in de resterende drie wedstrijden bij ons, maar dan nog zijn wij afhankelijk wat de concurrenten doen”, aldus Frans van Schaik na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer