BC BousemaJBSCues verliest verdiend van Cues&Darts/Xtreme

BC Bousema/JBSCues heeft zondagmiddag tegen de nummer drie van de ranglijst, Darts&Cues/Xtreme geen punten overgehouden. Halverwege keek de ploeg van Ronny Hazewinkel al tegen een 0-4 achterstand en na de laatste twee partijen stond het 2-6 voor de ploeg uit Tilburg.

Foto: Jaap Gönning

Stefan Galla keek in zijn partij tegen Huub Wilkowski, die de geblesseerde Jack van Peer verving, halverwege al tegen een 10-23 aan. In het tweede deel kwam hij nog goed terug tot 26-32 in de 28ste beurt, maar het was toch uiteindelijk Wilkowski die na 30 beurten met 31-40 aan het langste eind trok.

Op de andere tafel ging de partij tussen Frans van Schaik en zijn oude teamgenoot Wesley de Jaeger gelijk op. Na zestien beurten stond het 21-19 in het voordeel van de Amsterdammer, maar zeven beurten later had De Jaeger een kleine 29-30 voorsprong. Hij bouwde die, mede dankzij vijf nullen op rij van zijn tegenstander, uit tot 29-36. Van Schaik trok in de dertigste beurt de stand weer gelijk en nam even later een 37-36 voorsprong. Met een serie van vier caramboles in de 33ste beurt ging ook hier de winst naar de ploeg uit Tilburg.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde Martin Horn voor de Lochemse formatie tegen Ruben Legazpi een prima partij. Hij stond halverwege na tien beurten op een 24-9 voorsprong en won soeverein na 21 beurten met 40-32. Op de andere tafel kon deze middag Johan Loncellke geen vuist maken tegen Robinson Morales Lopez. Na zestien beurten stond het al 12-24 en Morales besliste de partij in de 25ste beurt met een serie van acht caramboles. Loncelle bleef op 24 caramboles steken.

“Voor de wedstrijd keken we nog naar boven, maar nu moeten we oppassen dat we niet op de tiende plek belanden. Deze plek verplicht ons om eventueel een promotie/degradatie wedstrijd te spelen tegen één van de nummers twee uit de eerste divisie en daar zitten we echt niet op te wachten”, aldus een licht teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel na afloop.

BC Bousema/JBSCues speelt zaterdag uit tegen Burgmans Biljarts en zondag de laatste wedstrijd thuis tegen koploper SIS Schoonmaak.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer