De Tukkers 1 wint derby van Reutum en verzekert zich van nacompetitie: 5-1

Afgelopen zondag stond er een prachtig affiche op het programma. Het vlaggenschip van De Tukkers speelde thuis de derby tegen Reutum. De Albergenaren speelden een prima wedstrijd en wonnen verdiend.

De wedstrijd was amper onderweg of De Tukkers had al op voorsprong kunnen komen. In de eerste minuut zette Kjell Huisman zijn medespeler Tim Haarhuis alleen voor de doelman. De aanvaller probeerde het met een lob, maar de doelman had dit door en wist het gevaar te keren.

De Tukkers had voetballend het overwicht en kwam na 24 minuten spelen ook verdiend op voorsprong. Waar Tim Haarhuis eerder het net niet wist te vinden, deed hij het ditmaal op fenomenale wijze. Vanaf een meter of 20 schoot hij de bal prachtig in de rechterbovenhoek: 1-0.

Na het doelpunt werd De Tukkers iets naar achteren gedrukt en wisten de gasten gevaarlijk te worden uit dode spelmomenten. Een vrije trap van Sam Holsink werd goed gekeerd door doelman Rens Davina van De Tukkers. In de slotfase van de eerste helft kreeg Reutum de grootste mogelijkheid. Na een inworp werd de bal vanaf de rechterkant laag voorgezet. Sam Holsink stond op de goede plek om de bal binnen te tikken, maar hij toucheerde de bal en zag Rens Davina zijn inzet keren.

Na de thee had De Tukkers het een vijftal minuten lastig en zag Reutum ook bijna langszij komen. Sam Holsink wist met een goede steekpass Bjorn Luttikhuis in kansrijke positie te zetten. Hij schoot iets te gehaast waardoor zijn schot ruim naast ging.

Toen de wedstrijd ongeveer een uur onderweg was De Tukkers heer en meester aan de bal en kreeg ook diverse mogelijkheden om de stand te verdubbelen. In minuut 63 was verdediger Joris Meijerink naar voren geschoven en scoorde van dichtbij bijna de 2-0. Hij schoot na een lage voorzet met zijn linker de bal echter van dichtbij over.

In de 71e minuut beloonde De Tukkers zich met een tweede treffer. Na een slechte doeltrap van Reutum kopte Kars Velthof de bal richting Kjell Huisman. Huisman zag dat doelman Kevin Tulk zijn fout goedmaakte, maar Guus Demmer was scherp voor de rebound en schoot deze knap binnen: 2-0.

Het duel leek gezien het spelbeeld beslist, maar Reutum kwam zo’n 10 minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Mark Morskieft ronde keurig af na een diepte bal van Sam Holsink: 2-1. Echt spannend werd het niet meer, want bij Reutum leken de krachten weggevloeid.

In het restant van de wedstrijd breidde De Tukkers de voorsprong uit en sleepte zo definitief de overwinning binnen. Er werd vlak voor tijd een lichte overtreding begaan op invaller Hugo Demmer en de leidsman wees naar de stip. Vanaf 11 meter hield Joep Egberink het hoofd koel in dit warme weer en schoot de 3-1 binnen.

In de blessuretijd scoorde De Tukkers nog tweemaal. Eerst was het Kjell Huisman die zijn schot zag worden aangeraakt, waardoor de doelman kansloos was: 4-1. Het slotakkoord was voor ‘good old’ Robin Eidhof. De linkerverdediger had nog energie over en stoomde vanaf links naar voren. Na de pass van Kars Velthof ronde Eidhof keurig af: 5-1.

Door het gelijke spel van BWO is De Tukkers zo goed als zeker verzekerd van de nacompetitie. Op tweede Pinksterdag speelt De Tukkers de laatste competitiewedstrijd tegen Vorden 1, dat ook lijkt te handhaven na de zege op Witkampers. De aftrap in Vorden is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer