De Tukkers MO15 kampioen! 

Zaterdag 20 mei is De Tukkers MO15-1 kampioen geworden in de derde fase van de tweede klasse. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie was het team afhankelijk van de uitslag van concurrent Reutum.
In de meidencompetitie spelen negen teams tegen elkaar. De Tukkers kende een prima fase. Sinds een aantal jaren is de jeugdcompetitie namelijk ingedeeld in fasen, zodat er beter ingespeeld kan worden op het niveau van het team, ook gaandeweg het seizoen.
De Tukkers stond voorafgaand aan deze wedstrijd op tweede plaats en kon alleen door een fout van v.v. Reutum MO15 het kampioenschap nog binnen hengelen. Reutum nam het op de laatste speeldag op tegen Oranje Nassau MO15, dat een vijfde plaats bezette op de ranglijst. Op voorhand een makkelijke prooi voor Reutum. Tot ieders verbazing werd deze wedstrijd echter afgefloten met een eindstand van 0-0.
Hierdoor verloor Reutum twee dure punten en konden de meiden van De Tukkers langszij komen als zij hun wedstrijd wisten te winnen.
Tegenstander in Albergen was UD Weerselo MO15, dat een derde plaats op de ranglijst innam. In Albergen werden echter geen fouten gemaakt en werd deze wedstrijd na 2x 35 minuten afgefloten met een mooie 4-2 overwinning voor de Albergse meiden. De ouders langs de lijn hadden ondertussen snel wat versieringen en taart gehaald om het kampioenschap met de speelsters en staf te vieren. Een mooie afsluiting van de reguliere competitie. Het seizoen wordt op 10 juni afgesloten met de zogeheten Final League, een competitievorm waarbij De Tukkers als een van de speellocaties zal fungeren.
Het team bestaat uit: Emma Gossen, Amke Booijink, Elle Stamsnieder, Daniek Collet, Yuna van der Aa, Yfke Boelens, Emma ter Haar, Noah Kienhuis, Doutzen Lansink, Julia Ligtenberg, Anne Pasveer, Roos ten Velde en Meike Veldhof. Trainster en leidster Laura Kemna was, net als de meiden, dolblij met dit mooie resultaat.
Heb jij zin om komend jaar dit team of een ander team van De Tukkers meiden te komen versterken? Train dan gerust een keer gratis mee! Neem voor meer informatie contact op met Silke Tulk – TC-lid De Tukkers meiden – silke_tulk@hotmail.com
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer