De Tukkers verliest laatste competitiewedstrijd bij Vorden

VORDEN – Op Tweede Pinksterdag speelde De Tukkers de laatste competitiewedstrijd uit tegen Vorden. Het was een middag om snel te vergeten voor de Albergenaren, want de thuisploeg won met 5-1.

 

De zwart-witten begonnen dramatisch aan de wedstrijd en stonden na 7 minuten spelen al met 2-0 achter. Nick Ziggers schoot in minuut 5 de bal vanaf links de bal in de lange hoek: 1-0. Nog geen twee minuten later was het Koen Oosterhuis die uit een volley de bal tegendraads prachtig binnen schoot: 2-0.

 

De Tukkers was slordig in balbezit en wist zelden gevaarlijk te worden voor de goal van Vorden. Verdedigend stond het daarna wel iets beter aan Albergse kant. Desondanks werd Vorden nog wel enkele keren gevaarlijk. In de slotminuut van de eerste helft scoorde de thuisploeg de 3-0. Bas Korststee profiteerde na geklungel bij de Albergenaren en schoot eenvoudig binnen.

 

Ook in de tweede helft wist Vorden al snel het net weer te vinden. Spits Gijs van der Veen legde de bal goed terug op Sander Visser, die vervolgens hard binnen schoot: 4-0. Vorden bleef gas geven en na iets meer dan een uur spelen werd het zelfs 5-0. Sam Abbink wist een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal binnen te tikken.

 

In het restant van de wedstrijd liet Vorden de teugels wat vieren en werd het niveau aan de bal bij De Tukkers eindelijk wat beter. Luke Jaarsbergen kopte namens de zwart-witten uit een voorzet de bal net over.

 

Ongeveer een kwartier voor het einde lukte het De Tukkers om ook op het scorebord te komen. Na een gevaarlijke aanval wist Vorden tot tweemaal toe een doelpoging te blokken. Daarna kwam Kjell Huisman in balbezit en die wist wel raak te schieten: 5-1.

 

In het slot kregen zowel Vorden als De Tukkers nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer.

 

Aanstaande zondag speelt De Tukkers de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. De Albergenaren spelen om 14:00 uur in Didam tegen DVC’26 dat uitkomt in de 2e klasse H.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer