De Zweef 1 blijft in tweede klasse en neemt afscheid van Tom Hegeman

Klassebehoud was er al, maar na het 2-2 gelijkspel tegen Vroomshoopse Boys kon de De Zweef mannen 1 tevreden achterover leunen. Einde van de competitie. Geen verplichtingen meer. Op vakantie, uitrusten en opladen voor het nieuwe seizoen, waarin opnieuw de onderste vijf ploegen kunnen degraderen. In het nieuwe seizoen moeten de mannen het doen zonder Tom Hegeman en Evander Wippert, die afscheid namen.

 

De eerste helft van de wedstrijd was voor de gasten die soepel door de Zweef-defensie speelde. De 0-2 voorsprong bij rust was meer dan verdiend en gezien het aantal kansen eigenlijk te klein. De Zweef stelde daar maar twee kansen tegenover. Na rust kwam de blauwwitten gemotiveerder het veld in en konden twee maal scoren via Benjamin Souverijn en Tom Heuver. De 2-2 was verdiend.

 

Vlak voor tijd wisselde trainer Niels Kolkman (die ook volgend seizoen de trainer/coach is) Tom Hegeman. Daarmee kwam voor de 33-jarige middenvelder een einde aan een lange carrière, die begon bij De Zweef en eindige bij zijn oude club. Tussentijds speelde hij bij de jeugd van FC Twente, liep stage bij Go Ahead A1, DOS Vriezenveen en de Zwaluwen Wierden. Voor hem waren er bloemen, net zoals voor Evander Wippert. Het officiële afscheid van deze mannen is aan het begin van de nieuwe competitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer