Den Ham tankt vertrouwen voor nacompetitie

In de thuiswedstrijd tegen Tubantia uit Hengelo hield trainer Weghorst om tactische redenen enkele spelers die “scherp” stonden qua kaarten aan de zijlijn. Dat was echter aan het spel van de Hammenaren niet te merken. Randall van Haarst was gevaarlijk op de linksbuitenpositie, Sven Lambers speelde op de rechtsback positie of tie er al jaren stond, en Nick Buitenhuis was zeer balvast op de spitspositie.

Den Ham was de bovenliggende ploeg in de eerste helft. Jelmer Bolks liet in de 10e minuut vanaf de linker kant een pegel los die op de lat uiteenspatte boven doelman Vaanholt. Den Ham ging daarna door, in de 12e minuut een pass van Daan Timmerman op Thomas Remmink die zijn inzet nog net gekeerd zag worden door de vingertoppen van de doelman en de paal. De daarop volgende hoekschop was het echter wel raak toen Jorn Veldhuis boven alles en iedereen uit torende en de 1-0 binnen kopte. Den Ham bleef daarna beter maar had toch een moment van onachtzaamheid in de Hengelose verdediging nodig in de 33e minuut die door Nick Buitenhuis keurig werd afgestraft.

Na de thee lieten de Hammenaren, al dan niet gedwongen door Tubantia de teugels wat vieren en kwam Tubantia in de 53e minuut op een 2-1 stand door een snoeihard schot van Pelupessy die als een granaat binnensloeg achter doelman Ekkel.

Daarna was Den Ham weer bij de les. Luuk Kuiper had in de 68e minuut een mooie kopkans die door de doelman werd gepareerd. In de 76e minuut was het Jurgen Jaspers, die met een mooie pass Thomas Remmink wist te bereiken die fraai afrondde en de 3-1 scoorde. Daarmee was de wedstrijd gelopen, al had Jaspers in de 82e minuut nog een mooie kans om te scoren. Zijn inzet werd net voor de doellijn weggeschoten door de verdediging.

Door dit resultaat moet Den Ham de nakompetitie in om te proberen het 2e klasser schap veilig te stellen. Lang was onzeker tegen wie dat zou moeten gebeuren toen er tegen half vijf, door allerlei verrassende uitslagen in de 2e klasse I het Zwolse Be Quick ’28 uitrolde als tegenstander voor zaterdag 3 juni a.s. in Zwolle. Het blijft natuurlijk een tombola, maar deze overwinning gaf wel weer het nodige vertrouwen in eigen kunnen.