Flinke knauw voor titelaspiraties DOS’37

Zoals al vaker is gebleken, hebben de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het moeilijk tegen de laagvliegers in deze competitie. Tegen HVV Tubantia kon DOS’37 wederom geen vuist maken en verloor uiteindelijk met 1-0 en hiermee is het kampioenschap weer een stap verder weg, na winst van Sparta Enschede op PH Almelo.

DOS’37 had het moeilijk op het kunstgras in Hengelo en kon moeilijk het spel maken, mede doordat de bal flink stuiterde op het harde en platte kunstgras. In de eerste 15 minuten kregen beide partijen geen echt uitgespeelde kansen. DOS’37 kreeg in minuut 21 uit een vrije trap een mogelijkheid, maar de bal werd slap in de muur getrapt, door de anders zo secure Sander Thomas.

Twee minuten later zorgde Jordi Brinkman met een steekpass op dezelfde Sander Thomas voor de eerste opgelegde kans voor DOS’37, maar zijn lobje ging net naast de kruising. Voor rust nog een kleine mogelijkheid voor Sander Thomas, maar hij kon zijn schot niet afronden en zo gingen we rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft kwamen de Hengeloërs beter en feller uit de startblokken en toonden meer inzet dan de gasten. Dit leverde de eerste echt kans op voor de thuisploeg, maar gelukkig kon de verdediging van DOS’37 de bal net opruimen voor het doel. Dit was een eerste echte waarschuwing voor de Vriezenveners. DOS’37 kreeg wel een kansje via een vrije trap van Job Derksen op Jordi Brinkman, maar zijn kopbal werd simpel gepakt door de keeper van HVV Tubantia. In de 60e minuut was er weer een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar gelukkig belandde de bal net naast het doel van Patrick Nitert. DOS’37 had het dan wel moeilijk op het kunstgrasveld, maar zowel het vertoonde spel als de beleving is wel eens beter geweest. En wat niet uit kon blijven, gebeurde dan ook in minuut 71, waarin de 1-0 werd gemaakt voor de thuisploeg. De spelers van Tubantia kwamen al steeds beter in de wedstrijd en zo resulteerde dit dan in de 1-0 voorsprong. DOS’37 probeerde het wel vanmiddag, maar zoals de laatste tijd is het niet overtuigend genoeg en dan kun je nog weleens de deksel op de neus krijgen, als je zelf niet scoort. Hiermee laat DOS’37 hele dure punten liggen in de race om het kampioenschap en loopt hiermee een flinke knauw op voor de titelaspiraties. DOS’37 moet hopen dat Sparta Enschede de aankomende twee wedstrijden minstens 3 punten laat liggen. DOS’37 moet dan wel zelf zien te winnen de aankomende twee wedstrijden en alleen dan zal er op de laatste speeldag beslist worden, wie er uiteindelijk kampioen gaat worden. Maar momenteel is het nu niet aan de orde, want DOS’37 staat 5 volle punten achter op de Enschedeërs, met ook nog eens een veel minder doelsaldo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer