NEO doet goede zaken door 3-0 overwinning bij Gomos

De voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen leverde voor NEO behalve een 3-0 zege op Gomos nog meer vreugde op. Directe concurrenten TVC’28 en WVV wisten niet te winnen, TVC verloor zelfs, en NEO heeft ineens het minste aantal verliespunten van allemaal! Met die wetenschap gaat de selectie van Michel Steggink de slotduels tegen Jubbega en Rolder Boys in.

Gomos wilde per se drie punten pakken om wat meer lucht te krijgen onderin en de ploeg van Martin Drent begin fel en kreeg in de beginfase ook een paar kansen. Na een waarschuwingsschot naast moest Thijs Terhalle al in de zesde minuut in actie komen. Een goede aanval over de rechtervleugel leverde een schot op van Tim Assman dat de goalie ternauwernood met de voet kon stoppen.

NEO pakte de draad echter goed op en nadat Max Brunninkhuis eerst overschoot en Jasper Scholten rakelings naast was het een kwartier wel raak. Een actie van Ron Spoler deed de bal bij Jasper Scholten belanden die het leer teruglegde op Max Brunninkhuis. De aanvoerder schoof de bal vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek: 0-1.

Trainer Drent wisselde al na ruim twintig minuten, maar aan het speelbeeld veranderde niet gek veel. NEO voetbalde makkelijker dan de thuisclub die dat met het nodige opportunisme probeerde te compenseren.

In het laatste kwartier voor de pauze regen zich een aantal kansen aan elkaar. Een vrije trap wegens hands van Max Brunninkhuis werd door goalie Melvin Koning overgetikt en aan de andere kant stopte Thijs Terhalle een inzet van Wouter Bosman van dichtbij. Nadat topscorer Jannes Siegers rakelings overschoot kon Koning een schot van Jasper Scholten met moeite stoppen en ook de rebound wist hij te pareren, zij het ten koste van een hoekschop. Aan de 0-1 tussenstand veranderde echter niets meer voor de thee.

Na een kleine vijf minuten in het tweede bedrijf gooide NEO het duel al in het slot. Een opstomende Wessel Bom haalde de achterlijn, legde de bal terug op Jasper Scholten die op zijn eigen rustige manier aannam en afdrukte: 0-2.

Rond het uur de volgende NEO-kansen. Stef Rompelaar had het geluk weer eens niet aan zijn zijde en raakte de paal na een mooie actie van Ron Spoler, waarna een mooie pass van de verdienstelijk spelende Mike Engelsman op Jasper Scholten uiteindelijk niets opleverde.

NEO bleef de kansen aaneen rijgen en nadat Stef Rompelaar wellicht zelf had kunnen schieten, maar voor een breedtepass koos raakte de spits zelf even later alweer de paal. Ook Thijs Terhalle werd nog even aan het werk gezet en de doelman tikte een schot van Jannes Siegers dat richting de bovenhoek ging stijlvol over. NEO verzuimde het in die fase meerdere drie tegen twee situaties goed uit te spelen, een bal van Ron Spoler werd nog van de lijn gehaald en Twan Weghorst schoot nipt naast.

Nadat Ernst Bom en Bram Rikhof in waren gevallen gebeurde er in de laatste vijf minuten toch nog het nodige. Rikhof werd nogal lomp onderuit geschoffeld door Ivo Drenth, maar de strafschop was helaas niet besteed aan Max Brunninkuis die Koning op zijn pad vond. Uiteindelijk werd het toch nog 0-3. Ron Spoler werd op een prima manier in stelling gebracht door Ernst Bom en liet Koning kansloos.

Al met al een prima overwinning en de vreugde werd aanzienlijk groter toen bleek dat TVC’28 van Emmen had verloren en WVV niet van Rolder Boys wist te winnen.

Met nog twee duels te gaan heeft NEO ineens alles weer in eigen hand en een superspannend slot van de competitie nadert. Zondag trekt de NEO-karavaan naar Jubbega. Die ploeg is een van de vier

clubs die “nergens meer om spelen” en daar schuilt meteen het gevaar, want ook Emmen speelt nergens meer om en kijk wat ze zondag in Tubbergen presteerden.

NEO zal twee keer volle bak moeten spelen en dan zal waarschijnlijk op tweede pinksterdag pas blijken waar dat toe leidt. Dat het al met al sowieso al een geweldig debuutseizoen is staat als een paal boven water.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer