Sportlust speelt frustrerende wedstrijd in Weerselo

Sportlust heeft de uitwedstrijd tegen medekoploper UD Weerselo onnodig verloren met 4 – 1.

De beginfase van de wedstrijd ging redelijk op een neer met wat kleine kansjes voor Weerselo en drie grote kansen voor Sportlust. Uit het niets kwam UD op een 1 – 0 voorsprong toen Sportlust even uit de organisatie liep en een counter om de oren kregen. Twee minuten later trok Dennis Jozic de stand weer gelijk. Sportlust bleef hierna een aantal grote kansen om zeep helpen. In de 42e minuut verspeelde Sportlust de bal in de achterhoede en ging zo alsnog met een achterstand de rust in.

In de tweede helft werd de marge al snel twee toen een voorzet vanaf de zijlijn ineens binnen waaide bij de tweede paal.

Toen een aantal terechte gele kaarten voor Sportlust werden opgevolgd door overtredingen van UD Weerselo die onbestraft bleven begon het frustrerende gedeelte van de middag. In een wedstrijd die dood bloedde prikte Weerselo in de 74e minuut nog een counter binnen. Toen Dennis in de 78e minuut in een gesprek met de scheidsrechter onverklaarbaar een rode kaart gepresenteerd kreeg was het helemaal gespeeld. Doelpunten vielen er niet meer en zo kwam aan een (korte) reeks van overwinningen een einde voor de Geelblauwen.

Volgende week zondag volgt de laatste reguliere thuiswedstrijd voor Sportlust waarin het opneemt tegen Manderveen. Na de nacompetitie komt Sportlust volgend jaar uit in de zaterdagcompetitie van de KNVB.