SVO De Zweef/DES nieuwe “club” voor meiden- en vrouwenvoetbal

Het zal wel even schrikken geweest zijn voor enkele leden van De Zweef en DES: samenwerking tussen beide verenigingen en de oprichting van een club onder de naam SVO De Zweef/DES. SVO staat voor Samenwerkende Vrouwen Opleiding. De samenwerking richt zich op het meiden- en vrouwenvoetbal vanaf MO15, gaat in met ingang van het komende seizoen en duurt tot 31 mei 2026. Tussentijds stoppen is mogelijk. De gezamenlijke doelstelling is om de samenwerking na drie jaar om te zetten in een club/tenue die haar eigen kleuren en naam draagt.

De samenwerking betekent niet dat alle teams vanaf MO15 direct op de kop gaan. In eerste instantie blijven de huidige teams in stand, maar zal hier en daar een team aanvulling nodig hebben. MO20-1 en Vrouwen 3 zullen spelen in het roodzwart van DES en voetballen bij DES. De overige teams zullen op het terrein van De Zweef en de kleuren van De Zweef dragen. Voor het komende seizoen schrijft SVO De Zweef/DES de volgende teams in voor de competitie: MO15-1, M015-2, M017-1, MO20-1, MO20-2, Vrouwen 1, Vrouwen 2 en Vrouwen 3. Blijft er na het lezen van deze aankondiging nog maar één vraag over: Is dit de opmaat naar verdere samenwerking tussen beide Gagelman-clubs? Dat weet nu natuurlijk nog niemand. De tijd zal het leren….. De besturen willen zich hier in ieder geval niet over uit laten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer