SVZW na winst in Dronten definitief op 2e plek

Op zaterdag 27 mei stonden ASV Dronten en SVZW tegenover elkaar. Beide ploegen waren al zeker van de nacompetitie, maar wie van de twee als tweede eindigde in de competitie kan de 1e ronde van de nacompetitie overslaan. SVZW had bij aanvang twee punten meer verzameld als de gastheren. Nadat ASV Dronten speler Niek Telgen was gehuldigd voor zijn 100e wedstrijd in het 1e elftal van de thuisclub floot scheidsrechter Alex van Kraay voor aanvang van de wedstrijd. Er was redelijk veel publiek naar het sportpark gekomen om getuige te zijn van de strijd om de 2e plek. ASVD begon meteen aanvallend aan de wedstrijd, en het kreeg via Rihairo Meulens meteen twee kansen, maar Julian Bakker stond op de goede plek. SVZW had het moeilijk in het eerste kwartier van de wedstrijd. In de 17e minuut de eerste mogelijkheid voor SVZW. Het schot van Frank Smit werd geblokt door een verdediger. De eerste corner van SVZW leverde niets op. In de 25e minuut was er een korte drinkpauze. SVZW kreeg steeds meer grip op de tegenstander. In de 34e minuut was er een goede kopkans voor Frank Smit, maar ASVD doelman Alex Bindenga wist de bal te pareren. Vlak voor rust nam Bas ter Hogt een vrije trap. Een verdediger van de thuisclub kopte de bal weg voor de doellijn. Het tweede gedeelte van de eerste helft was voor SVZW.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd het veld op voor de 2e helft. SVZW begon goed en in de 49e minuut kwam SVZW op een 0-1 voorsprong. Yessin Maskoul passeerde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet die door Frank Smit in het doel werd getikt. Vlak daarna trok de scheidsrechter de gele kaart voor Robin de Jong. Terecht, want hij was te laat met zijn tackle. Trainer Patrick Postuma wist dat er gescoord moest worden en besloot tot een wissel. Niek Telgen werd vervangen door Dymairo Braams. De thuisclub gaf wat meer ruimte weg aan SVZW. Dat resulteerde in een goede kans voor Frank Smit, maar hij miste. Opnieuw een wissel bij de thuisclub. Remon Kroes werd vervangen door Pim Breukelman. In de 60e minuut liet Frank Smit opnieuw zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Hij nam een voorzet van Bas ter Hogt ineens op de slof en de 0-2 verscheen op scorebord. In 62e minuut is er de tweede gele kaart van de wedstrijd, Nu voor Cliff de Brons van ASVD na het neerhalen van Yessin Maskoul. Bij Dronten werden er in 67e minuut twee jonge talenten ingebracht. Lucas Mosterd en Wessel Buikema kwamen in het veld voor Rihairo Meulens en Mark Veldman. De thuisclub probeert het wel, maar SVZW bleef de betere van de twee. In de 80e minuut geeft Aron Pouls een mooie steekbal op Frank Smit, en dat resulteert in de 0-3 voor SVZW. Een zuivere hattrick van de SVZW topscoorder. Na deze goal de eerste wissels aan SVZW zijde. Bas Dreierink, Lars van Putten en Maarten Jansen vervangen Levi Opdam, Aron Pouls en Yessin Maskoul. In de 85e minuut maakt de thuisclub gebruik van balverlies aan SVZW kant, en het is Wessel Buikema die de eretreffer maakt. SVZW neemt toch weer een voorsprong van drie goals. Maarten Jansen scoort de vierde Wierdense goal. Scheidsrechter van Kraay trekt niet veel blessuretijd bij en fluit voor het einde van de wedstrijd. Een verdiende overwinning van SVZW dat daarmee de tweede plek op de ranglijst heeft behaald. Nu op naar de nacompetitie. Deze begint voor SVZW op zaterdag 3 juni met een thuiswedstrijd. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend. Op dinsdag a.s. komt daar meer duidelijkheid over. Hopelijk nog drie mooie wedstrijden voor de boeg.

Verslag : Gerrit Koers

Opstelling SVZW:

Julian Bakker, Levi Opdam (83 Lars van Putten), Freek Grondman, Robin de Jong, Frank Smit, Lars Scholten, Bas ter Hogt, Aron Pouls (83 Bas Dreierink), Stefan Maat, Jasper Groothuis, Yessin Maskoul (83 Maarten Jansen).

Scoreverloop :

49e min 0-1 Frank Smit

60e min 0-2 Frank Smit

80e min 0-3 Frank Smit

85e min 1-3 Wessel Buikema

88e min 1-4 Maarten Jansen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer