TVC pakt titel in eerste klasse na dure uitglijder van NEO

TVC ’28 is vanmiddag kampioen geworden in de 1e klasse en promoveert volgend jaar naar de 4e divisie. Daarmee schrijven ze in Tubbergen clubhistorie. Dit gebeurde nadat RKSV NEO met 3-1 verloor in en van VV Jubbega en TVC ’28 zelf met 0-3 wist te winnen van GVAV-Rapiditas in Groningen!

Na de deceptie van vorige week tegen VV Emmen stond de lastige uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas op het programma. Thuis werd er gelijkgespeeld tegen GVAV Rapiditas ondanks dat TVC ’28 68 minuten met een man meer speelde. NEO destijds won met 7-0 van VV Jubbega en moest vandaag op bezoek in Friesland. TVC ’28 komt al snel op een 0-1 voorsprong. In de 4e minuut is het Okke Schepers die, na een goede actie, scoort. In de 15e minuut is het alweer raak via Okke Schepers, 0-2. Dit is ook tevens de ruststand en de ruststand in Jubbega is 2-0. Kortom dit kon wel eens een hele mooie middag worden!

In de 2e helft blijft TVC ’28 voetballen op de helft van GVAV Rapiditas. Binnen het kwartier staat TVC ’28 al op 0-3 via Koen Leemhuis. GVAV Rapiditas werd niet meer dreigend en de wedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor de mannen van Michiel Mensink. In Jubbega was het NEO dat in de tweede helft op een 3-0 achterstand kwam…het zal toch niet? Jubbega deed hun sportieve plicht en wist NEO met 3-0 te verslaan…conclusie? TVC ’28 is kampioen in de 1e klasse en schrijft daarmee clubhistorie door te promoveren naar de 4e divisie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer