VV Manderveen verlaat de 4e klasse met een gelijkspel

Vandaag stond de laatste westrijd in de 4e klasse A op het programma voor VV Manderveen. De bezoekers speelden met rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Johnny Hindriksen, die 50 jaar lid was van de club.
Het eerste deel van de wedstrijd was het Sportlust dat de touwtjes in handen had. Door een paar gevaarlijke steekpassen en ballen die achter de laatste lijn vielen, werd de achterhoede van het rode vlaggenschip steeds verder terug gedrongen. Anthony Van Duiven legde na een kwartier spelen de bal panklaar voor Gijs Kleinheerenbrink, die knap controleerde en dito raak schoot. Na de openingsgoal was het Manderveen dat beter begon te voetballen. Roy Huzink, die na 7 seizoenen in het eerste elftal zijn schoenen aan de wilgen hangt, bereikte na een goede individuele actie spits Stef Oude Vrielink, die met een lage schuiver voor de gelijkmaker tekende. De 1-2 volgde snel;  Jorn Heidkamp kopte raak uit een scherp aangesneden hoekschop van Roy Huzink.
Direct na rust kwam Sportlust goed uit de kleedkamer, wat resulteerde in de gelijkmaker. Een uittrap van Kay Huzink, die een kans onder de lat kreeg, werd niet goed gecontroleerd op het middenveld. Hierop volgde een succesvolle omschakeling van de geel – blauwe formatie en zo stond er al snel weer een gelijke stand op het scorebord na een doelpunt van Joppe Wehkamp.
Manderveen, dat probeerde op te bouwen en van daaruit tot kansen te komen, zag na een foutieve inspeelpass door de as Vroomshoop op 3-2 komen via Thijs ter Grote. Tien minuten voor tijd vond Joris Wesselink met een pass achter de laatste lijn de diepgaande Jorn Heidkamp, die met zijn snelheid en gretigheid de rechtsback en de doelwachter van Sportlust kansloos lieten.
In het verloop van de wedstrijd lag het tempo lager en waren beide partijen niet heel actief op zoek naar de winst, waardoor er bij een 3-3 eindstand afgefloten kon worden. Voor VV Manderveen betekent dit dat ze voorlopig een stap lager moeten doen, en de 4e klasse als hekkensluiter verlaat. Sportlust Vroomshoop mag zich nog op maken voor nacompetitie voor handhaving in de 4e klasse, de ploeg zal volgend jaar echter op de zaterdag actief zijn.

VV Manderveen bedankt haar supporters en sponsoren voor deze jaargang. We hopen hen allen weer te zien in het komende seizoen.