Den Ham verder in de nacompetitie

In de uitwedstrijd tegen het Zwolse Be Quick’28 troffen de Hammenaren een bekende tegenstander. De Zwolse ploeg was dit jaar ingedeeld in de 2e klasse I en vorige week door de verassende uitslag van Hatto Heim op de slotdag van de competitie veroordeeld tot de nakompetitie.

Den Ham was al zeker van deelname en tankte vorige week vertrouwen met een 3-0 overwinning op Tubantia. De Hammenaren begonnen nerveus aan de ontmoeting en speelden vanuit een gesloten verdedigend concept. Daardoor had Be Quick’28 beduidend meer balbezit maar dat kwam verder in de stand niet tot uiting. In de 10e minuut een afstandsschot op de deklat boven doelman Jordy Ekkel, dat was het wel zo’n beetje. Bij snelle uitvallen was Den Ham gevaarlijk. In de 23e minuut nam Daan Timmerman een bal volley die op de kruising uiteen spatte. Uit de rebound kwam de bal vervolgens bij Ruben Kelder, die op de rand van het strafschop gebied 3 man uit kapte en beheerst binnen schoot. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Be Quick’28 daarna sterker was en enkele mooie kansen kreeg. Om het ronde monster echter fatsoenlijk op doel te schieten was voor de Zwolse ploeg, zeker in de eerste helft te moeilijk.

Na de pauze liet Den Ham zien hoe je wel met de weinig gekrgen kansen moet om gaan. In de 50e minuut een bal die door Daan Timmerman klaar werd gelegd voor Thomas Remmink die de 0-2 scoorde. Slechts 9 minuten later zette dezelfde Remmink met een fraaie steekpas Randall van Haarst in positie, die met zijn grote teen nog net de bal kon beroeren langs de Zwolse doelman en zo stond ineens de 0-3 op het score bord. Nogmaals wel tegen de verhouding in, maar de Hammenaren weten dit seizoen hoe zo iets voelt.

Daarna probeerde Den Ham de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Het was allemaal niet zo fraai, spelers liepen echt op hun tandvlees en moesten regelmatig met krampverschijnselen naar de grond op het warme kunstgrasveld.

Be Quick kwam in de 63e minuut nog op een 1-3 stand. Trainer Weghorst bracht daarna noodgedwongen enkele wissels in het veld. Bas Timmerman kwam voor Randall van Haarst waardoor en een Groenrijke voorhoede op het veld stond.

In blessuretijd werd zelfs de 2-3 nog gescoord door Be Quick’28. Na ruim 8 minuten extra tijd floot scheidsrechter Braaksma het slotakkoord .

Den Ham, inclusief de in grote getale meegereisde supporters konden hierna juichen en zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd in Arnhem tegen ESA. Voor Be Quick’28 waren de druiven extra zuur, de ploeg mag het komend seizoen in de 3e klasse gaan proberen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer