Mariënberg bonjourt Banthum de 4e klasse in

Voor de tweede keer, binnen notabene een week, verbaasde het elftal van Mariënberg haar eigen supporters. Er werd namelijk, dik verdiend, gewonnen met 0-3 van Banthum op sportpark Moscou in Bergentheim.

Schiet mij maar lek! Ik snap er werkelijk geen bal meer van… De hele competitie loopt het voor geen meter bij de roodzwarten en ineens weten wij drie wedstrijden achter elkaar te winnen. Het laatste, reguliere, competitieduel van Bruchterveld (2-1 winst). Afgelopen dinsdag van AVC Heracles in de 1e ronde van de nacompetitie, zij het na 120 minuten voetballen en strafschoppen, maar toch! En nu, nu leggen wij gewoon Banthum op de slachtbank met duidelijke cijfers! Hoe dan? Leg mij eens uit waarom het nu wel kan en de 24 voorgaande duels eigenlijk niet! Je hoort mij niet klagen hoor! Dit is ook Mainbarg ten voeten uit! Door iedereen al gezien als 4e klasser maar wij blijven zekers nog minimaal een week 3e klasser en misschien volgend seizoen ook nog wel want we zijn nog maar 2 duels verwijderd van dat doel! Komende zaterdag moeten wij naar Harskamp, een dorp of stad in Gelderland, waar de plaatselijke trots probeert om uit de 4e klasse te komen. Wij proberen daar juist van weg te blijven. Dat is dus de inzet van het geheel. Maar Mariënberg deed aan klantenbinding. Bij een mooi zonnetje op het sportpark van de club VKV floot Jeroen Frei om half drie deze onvervalste kanaalderby in gang! Banthum was meteen bij de les, wij moesten nog even wakker worden. Het resulteerde in enkele mogelijkheden maar zonder om daar nu meteen bang van te worden! De eerste beste kans voor Mariënberg was wel raak. Een fantastische verre uittrap van keeper Thijs Altena deed het leder belanden bij Rolf Hofsink. Hij liet de bal 1 of 2 keer stuiteren en lepelde toen prinsheerlijk de bal over de kansloze en uitgelopen doelman Karel Pullen heen. 0-1 na tien minuten. Omgekeerde wereld. Banthum beter maar wij doeltreffender! Het kan verkeren. Na rust ontsnapte Mariënberg aan de gelijkmaker. De bal belandde boven Thijs op de lat. Het ging een beetje op en neer maar na 65 minuten was daar min of meer al de ‘Vorentscheidung’.

Na een heerlijk aanval prikte Brian Lamberink de 0-2 binnen. Mariënberg bleef volgens enkele ooggetuigen (de razende reporter was inmiddels elders) het betere van het spel hebben. Banthum probeerde het wel maar kon geen potten breken op haar eigen sportpark. In de slotfase liet Roy het doek definitief vallen voor alles was groenwit is! 0-3 na een heerlijke assist van Lars van der Veen. Hoe mooi wil je het hebben. Door dit resultaat is Banthum naar de 4e klasse gedegradeerd en mogen wij altijd nog hopen op klassebehoud. Gaat het ons lukken? Ik durf langzamerhand weer mijn handen in het roodzwarte vuur te steken. Waarom niet! Maar hoe gek het ook klinkt, ook als wij het niet redden is er geen man overboord. Want je krijgt volgend seizoen, ook een treetje lager, een fantastische competitie al tenminste de KNVB al de clubs in deze regio in één en dezelfde klasse gooit. Denk het niet, de KNVB kennende. Maar dat gegeven. Dat wij niet moeten maar mogen geeft Mariënberg voorlopig vleugels! Rare jongens die Mainbargers…Volgende week dus naar Harskamp. Dat wordt nu echt een busrit. Succes alvast. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer