NKC’51 kan wedstrijd niet in winst omzetten

Na een vrij pinksterweekend stond voor NKC ‘51 afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Ritola in Zuidlaren op het programma. Beide teams kwamen elkaar in de afgelopen seizoenen veelvuldig tegen en weten wat men van elkaar kan verwachten. Voor NKC ‘51 was het zaak om de slechte vorm van de afgelopen wedstrijden te doorbreken, maar dat het een lastige opgave zou worden zou ook deze middag weer duidelijk worden. Voorafgaand aan het duel tussen beide vlaggenschepen gaf het reserveteam van NKC ‘51 het goede voorbeeld door van Ritola te winnen, NKC ‘51 2 speelt daarom komend weekeind haar kampioenswedstrijd tegen De Parabool in Nijverdal om 14:30 uur. De wedstrijd tussen de beide eerste teams werd door leiding voorzien van dhr. Winters en dhr. Wilbrink.

In de beginfase was te zien dat Ritola en NKC ‘51 niet veel voor elkaar onder deden. Het spelbeeld was weliswaar aan beide kanten slordig, maar kansen werden ruimschoots gecreëerd. De scores wisselden elkaar af en nadat Ritola de score had geopend kwam NKC ‘51 op een 1-2 voorsprong. Dit werd al snel weer omgedraaid door de thuisploeg, 3-2. Na wederom twee doelpunten van NKC ‘51 leek het de wedstrijd iets naar zich toe te trekken. Na de gelijkmaker van Ritola wist NKC ‘51 bij 4-6 voor het eerst een gat van twee te slaan. NKC ‘51 verzuimde echter de voorsprong in het begin al groter te maken door het missen van veel opgelegde kansen. Ritola trok de stand weer gelijk en tot aan de rust bleven de ploegen elkaar afwisselen. Toch lukte het de Nijverdallers om te gaan rusten met een marge van twee door twee afstandsschoten te verzilveren, ruststand 9-11.

Een vroeg doelpunt aan NKC ‘51-zijde in de tweede helft leek de Nijverdallers wat lucht te geven, maar Ritola bracht de stand naar 10-12. Hierna brak een sterke fase aan van NKC ‘51 waarin Ritola verdedigend dicht werd gehouden en NKC ‘51 met grote moeite uit kon lopen naar 10-14. Deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, binnen enkele minuten stonden beide ploegen weer naast elkaar en leek Ritola het initiatief over te nemen, 14-14. NKC ‘51 speelde zwakke en korte aanvallen en waar het kansen kreeg werd hier slordig mee omgegaan. In de eerste helft moest Ritola telkens in de achtervolging en nu was het de beurt aan NKC ‘51 om in de wedstrijd te blijven. Ritola wist meerdere keren een voorsprong te pakken, maar tot aan 19-19 had NKC ‘51 een antwoord. Met nog enkele minuten te spelen kon NKC ‘51 aanvallend geen vuist meer maken en moest het toezien hoe Ritola nog twee keer de korf wist te vinden en daarmee wist NKC ‘51 wederom een wedstrijd niet in winst om te zetten. Eindstand 21-19.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 in Nijverdal tegen hekkensluiter Drachten, aanvang 16:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer