Indeling 4e klasse C: ‘Eerlijk is eerlijk, elk nadeel heb z’n voordeel’

Volgende Halte – Seizoen ‘23/’24: 4e klasse C. (Mariënberg ontmoet o.a. 6 clubs uit Gemeente Hardenberg)

 

Eerlijk is Eerlijk! Elk nadeel heb zijn voordeel. Je hoort het onze beste voetballer ooit, Johan Cruijff, het zo zeggen op zijn kenmerkende wijze. Alle lof voor @Fuchsmeister, het alias van Dos-man Martin Vos, want hij had ze alle dertien goed! Hij voorspelde deze competitie-indeling al voor enkele weken terug. Hij zat er bij geen eentje naast. Knap, waarvan Akte!

Zo zijn er tal van verzachtende omstandigheden te noteren nu wij komend seizoen het mogen gaan proberen in de 4e klasse, een stapje lager dat wel, maar we omschrijven het met z’n allen liefdevol als 3e klasse light. Ja, toch! Je probeert het een draai te geven… Want de schatbewaarders van de diverse clubs in de nieuwe 4e klasse C wrijven zich vanavond niet alleen tegen hun echtgenote en/of minnares aan maar vast ook in de handen. Wat ik oe brom! Tel uit je winst, maar liefst 6 clubs uit de gemeente Hardenberg komen wij volgend jaar tegen! Avereest, Bergentheim, Bruchterveld, Hardenberg’85, Kloosterhaar en Lutten. Het leek een utopie maar het is toch waarheid geworden! Hartstikke mooi toch! Verder oudgedienden als DES Nijverdal, Daarle en onze vrienden van Voorwaarts. Welkom terug. AVC Heracles kennen wij al uit de 1e ronde van de nacompetitie. In Almelo is altijd wat te doen! Verder maken RKSV Bornerbroek en SV Rijssen de dertien clubs compleet.

Met SV Rijssen heb je ook meteen de club te pakken die het verst van ons vandaan woont.

(ca. 33,1 kilometer). Wordt het de bus of gewoon de bierfiets? Brood meenemen voor onderweg?

Vijf clubs liggen gewoon in een straal van 10 kilometer(!) van het Westerpark. De club VKV natuurlijk (Banthum, vijf kilometer verderop) maar ook Bruchterveld (7,5 km), Kloosternarigheid (8 kilometer), Hardenberg’85 (een dikke 10 kilometer) en Voorwaarts op de Wieke (slechts 8 kilometer). Neuh, als je per kilometer wordt betaald heb je komend seizoen geen vetpot! Waarvan Akte!

Ach, we ballen allemaal voor die koude pretkegel en bal gehakt. We betalen gewoon allemaal contributie. Ja toch, of niet dan? Slechts 210 kilometer is de totale afstand naar alle 12 clubs in de 4e klasse C (een gemiddelde van 17,5 kilometer per club). Komend seizoen geen dure busreizen derhalve en veel (streek)derby’s. Hoor je muntjestellers van de clubs al garen spinnen….?? De onvervalste klassieker, de kanaalderby, hoeven wij zelfs niet te missen. Hoe mooi kan een leven van een liefhebber pur sang, supporter of voetballer toch zijn! Brom best vaak op de KNVB, maar nu zeg ik uit de grond van mijn roodzwarte hart: Bedankt! Nu al zin aan het nieuwe seizoen, het kan verkeren. Zekers op het Westerpark. Nogmaals de indeling: Avereest (24 km), Banthum (5 km), Bruchterveld (7,5 km), DES Nijverdal (22 km), Daarle (27 km), Hardenberg’85 (10,5 km), AVC Heracles (22 km), Kloosterhaar (8 km), Lutten (16,6 km), RKSV Bornerbroek (26,6 km), Voorwaarts (8 km), SV Rijssen (33,1 km)

En wij natuurlijk: het trotse Mainbarg. Joah, mag wel zo. Fijne vakantie, tot gauw!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer