NEO blijft met trots gevoel eersteklasser na nipte nederlaag tegen Nemelaer

Op een volgepakt Wooldrik heeft NEO in een erg matige wedstrijd van beide ploegen geen promotie naar de vierde divisie af kunnen dwingen. Terwijl het bezoekende Nemelaer met twee goals verslagen had moeten worden gingen de Brabanders er met een 1-0 winst vandoor en promoveerden derhalve naar de vierde divisie. Of het verdiend was is de vraag, maar NEO dwong te weinig kansen af om de vereiste twee goals marge te kunnen realiseren.

Met een paar prachtige spandoeken, overigens niet op NEO van toepassing, maar een sneer naar “betalende” clubs in hun omgeving, kwam Nemelaer met veel fans naar Borne. Die zagen een openingsfase waarin NEO uitermate sterk van start ging en binnen die minuten drie keer dichtbij een goal was. Nemelaer bleef in die fase met kunst- en vliegwerk overeind.

Na ruim tien minuten hielp NEO de bezoekers in een zetel. Een te korte terugspeelbal kon worden opgepikt door Giel van der Ven die simpel afrondde: 0-1. Koren op de molen van Nemelaer dat zich vervolgens de rest van het duel compact groepeerde rond het eigen strafschopgebied, er slechts zelden uitkwam en Thijs Terhalle hoefde in de rest van de wedstrijd nauwelijks handelend op te treden.

NEO hanteerde een te laag tempo en had te weinig creativiteit om heel vaak gevaarlijk voor het doel van Nemelaer te komen en te vaak ook waren de aannames en passing slordig. Ron Spoler noopte goalie Rick Pijnenburg tien minuten voor rust nog wel tot een redding en Rick ten Tusscher schoot vlak daarna hoog over.

Na de pauze begon NEO energiek. Een fraaie cornervariant leverde bijna een goal op van Rick ten Tusscher, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam NEO nauwelijks, ook bijna onmogelijk gezien de handbalverdediging die Nemelaer in het eigen doelgebied geformeerd had. Met het inbrengen van Twan Weghorst en later Wout Bartelink werd er steeds opportunistischer gespeeld, maar de vele hoge ballen waren relatief makkelijk te verdedigen door de fysiek sterke en compromisloze Nemelaer-defensie.

NEO claimde een aantal keren hands in het overbevolkte strafschopgebied, maar daar wilde arbiter Steve Janssen niet aan. Hij werd helaas niet altijd even goed gesteund door zijn assistenten, want de beelden wezen uit dat ze er bij een aantal vermeende buitenspelsituaties flink naast zaten.

Nadat een hoekschop van Mauro Lohuis nog op de lat belandde, een voorzet van Ron Spoler net onderschept kon worden door Pijnenburg en een puntertje van Twan Weghorst net naast ging was de koek op en liep NEO tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan en dat tegen een tegenstander die, alweer, niet beter was, maar het NEO door hun defensieve speelwijze te lastig maakte. Voor NEO zat het er gewoon niet in op deze avond, terwijl de fans van Nemelaer feest konden vieren alvorens de verre terugreis te aanvaarden.

“Na een voortreffelijk seizoen in de eerste klasse was het laatste deel niet goed genoeg om aanspraak te maken op meer”, zo luidde de conclusie van Michel Steggink. Tekenend daarvoor was het feit dat er in de laatste vier duels maar twee keer werd gescoord.

De NEO-selectie kan trots zijn op de prestaties van het voorbije seizoen. Aantrekkelijk en initiatiefrijk voetbal met continu de wil om te winnen. Nagenoeg altijd was NEO de bovenliggende partij, maar dat bleek niet altijd een garantie voor een overwinning.

De selectie kan eindelijk op vakantie met de nieuwe eerste klasse in het vooruitzicht, een geweldige afdeling, met veel regionale derby’s. De definitieve indeling daarvan wordt morgen bekend.

Dank aan alle fans die het team zelfs in de verre uitwedstrijden steunden. Ze hoeven komende seizoen lang niet zoveel kilometers te maken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer