Organisatie tevreden over ‘geslaagde ALL Stars-editie van het AUNI-Toernooi’

2 juli 2023 – Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI organiseerde afgelopen zaterdag 1 juli, de 38e editie van het AUNI-Toernooi. Een hoogstaand zaalvoetbaltoernooi wat vooral bekend staat om zijn voetbalspel op topniveau en de gezelligheid & gelijkwaardigheid in de sporthal.

 

De stichting heeft als doel het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen en achtergronden. Het AUNI-Toernooi is een succesvol project van de stichting. Al 38 jaar lang slaagt het AUNI-Toernooi erin om dit doel te verwezenlijken en om door middel van sport uiteenlopende bevolkingsgroepen samen te brengen. Het AUNI-Toernooi is niet zomaar een sportevenement. Het is een krachtig instrument dat mensen van verschillende culturen bijeenbrengt, gedreven door hun gedeelde liefde voor sport. Ons doel is duidelijk: sociale integratie bevorderen door middel van sport. Het AUNI-Toernooi is een brug tussen culturen, een symbool van integratie.

Door sport als middel in te zetten, creëren we een platform waar mensen uit diverse bevolkingsgroepen samenkomen en met elkaar verbonden worden. Het AUNI-Toernooi dient als een ontmoetingsplek waar verschillen worden overbrugd en waar vriendschappen worden gesmeed. Het is een viering van diversiteit, waarbij sport de universele taal spreekt die ons allen verbindt. De begin aftrap van het toernooi is voor de 3e achtereenvolgende keer verricht door Rana Kandemir, dochter van de organisator. Kampioen van deze exclusieve ALL Stars-editie is geworden ATIK uit Apeldoorn. Ze stonden in de finale tegenover Duo Penotti. In de pauze hadden we nog een heel leuk dansoptreden van de 12-jarige meiden Rana en Pien. Als organisatie hebben we ervoor gekozen om deze speciale ALL Stars-editie te organiseren.

Dit toernooi was dan exclusief voorbehouden aan de oud-deelnemers van het AUNI-Toernooi tot en met het jaar 2000. In deze speciale editie wilden we een eerbetoon brengen aan de ware legendes van het spel. We brachten de oud-deelnemers van het AUNI-Toernooi na zoveel jaren weer samen op het veld, waar hun talent en passie voor het spel nog steeds straalden. Er streden 6 geweldige ALL Stars-teams in één poule tegen elkaar. Het was geweldig deze oude legendes weer terug te zien op het veld en nog steeds schitterden met hun voetbaltalenten. Als organisatie voelden we ons vereerd om deze speciale editie van het AUNI-Toernooi te mogen organiseren. Hoewel de jaren zijn verstreken en de spelers nu natuurlijk op een wat hogere leeftijd zijn, hebben ze niets aan hun glans verloren. De minimale leeftijd was 45 en de oudste was 63.

Ze zijn nog steeds de absolute toppers die het publiek keer op keer hebben verbaasd met hun voetbalvaardigheden en onnavolgbare speelstijl. De jaren hebben hen ervaring gebracht, finesse en een diepe liefde voor het spel dat hen altijd heeft gedreven. Deze bijzondere samenkomst van voetballegendes is een moment van hereniging, een viering van het spel en een eerbetoon aan hun indrukwekkende carrières. De wedstrijden begonnen om 12:00 uur en de finale was om 16:45 uur. Dit alles vond plaats in sporthal Veldwijk te Hengelo. Na het sportieve gedeelte was afgerond, hebben we aansluitend een feestelijke afterparty gehouden voor de bijzondere ALL Starsteams, onze gewaardeerde vrijwilligers en speciale genodigden.

Deze heeft plaatsgevonden bij vereniging TAAB te Hengelo. Het was een zeer gezellige feestavond met barbecue, hapjes, drinken, andere lekkernijen, muziek en aansluitend de prijsuitreiking. Het was een zeer geslaagde avond waarbij vele mooie herinneringen werden opgehaald. Ook werd er via een beamer doorlopend oude foto’s van het AUNI-Toernooi gepresenteerd van de deelnemers in het jaar 1985 tot en met 2000.

Kleine finale: Wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen: ANNOUR Amersfoort – Galatasaray; Galatasaray wint met 2-1 en word derde. Scoreverloop: 1-0 Hassan Lemaalem, 1-1 Tim Nijhof, 1-2 Auni Kandemir Team Annour met topspeler Hassan Lemaalem, Mohamed Belhaj, Mustafa Zeddi, Abdelkader Akatal, Abdillah Lemaalem, Karim Didouc, Emil Pinard en Brahim Didouch. Team Galatasaray met organisator Auni Kandemir, Francis Rooroh, Aydin Oral, Tim Nijhof, Rinus ter Heide, Adem Odabas en Jozua Johannis.

Finalewedstrijd: De grote finale werd gespeeld tussen Apeldoorns ATIK en de Hengelose Duo Penotti. Het team ATIK met verschillende toppers in de gelederen tegenover Duo Penotti. Het werd een eindstand van 4-2 in het voordeel van ATIK uit Apeldoorn. Na vele deelnames vanaf jaar 2000, schreven ze het AUNI-Toernooi voor het eerst op naam. Scoreverloop: 1-0 Anouk Roest, 2-0 Cemil Usta, 3-0 Anouk Roest, 3-1 Martijn Abbenhues, 3-2 Martijn Abbenhues, 4-2 Ercan Bocu. ATIK Apeldoorn: Cemil Usta, Nadir Aksoy, Mehmet Tonca, Ercan Bocu, Vedat Toygar, Erkan Silay, Ayhan Kemence, Joey Ngarigota, Anouk Roest en Cihan Özcan. Duo Penotti: Frank ten Doeschot, Erkan Kandemir, Arnold Marshall, Martijn Abbenhues, Erkan Coskunsu, Celal Saglam en Roy Boevink.

Team Yozgatspor eindigde op een zesde plaats. Dit team heeft de meeste kampioenschappen op naam staan in de geschiedenis van het AUNI-Toernooi. Het team bestond onder andere uit de spelers Erol Kandemir, Delano Snijders, Rob van den Abeelen, Guido Wevers, Cengiz Babüloglu, Peter Roosendaal en Marcel Degenaar. Dit team had een gemiddelde leeftijd van 60. Hiermee mag het 38e editie van het AUNI-Toernooi ook rekenen het met succes te hebben afgerond. Dit mede dankzij de geweldige ALL Stars-teams, het publiek, de vrijwilligers, de EHBO en de scheidsrechters. Tot slot willen wij graag een ieder hartelijk bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat ook de 38e editie van dit toernooi met groot succes is afgerond.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer