Berthil ter Avest: “Collectief belangrijker dan individu”

Trainer Berthil ter Avest verhuisde in de zomerstop van Voorwaarts Twello naar TVC ’28 in Tubbergen. Daarvoor zat hij 5 jaar bij Bon Boys in Haaksbergen. We kwamen Berthil deze week tegen tijdens het maken van de teamfoto’s bij TVC ’28 in Tubbergen en legden hem enkele vragen voor:

Wat heb je gedaan in de zomer?
We hebben als gezin heerlijk 2,5 week vakantie gevierd in Italië. Onze dochter zat er al met haar softbal team voor een toernooi, daarna doorgereden naar onze bestemming in de buurt van Triëst.

Wat is je eerste indruk van TVC ’28 en wat vind je van de nieuwe tribune?
Mijn 1ste indruk is zeer positief , eigenlijk zoals ik het had ingeschat. Een vereniging waar veel mensen betrokken zijn. En waarbij presteren en plezier hand in hand gaan. De tribune is hier eigenlijk een heel mooi voorbeeld van, ontzettend veel vrijwilligers in en rond de club die dit in zo’n korte tijd hebben gerealiseerd. Met een fantastisch resultaat.

Hoe hebben jullie je voorbereid op het nieuwe seizoen?
Een beetje rommelig eigenlijk. We hebben de voorbereiding in 2 stukken moeten knippen, 3 weken in juni/juli daarna 3 weken vakantie, begin augustus de voorbereiding(blok 2) weer opgepakt. Waarbij de spelers gefaseerd aanwezig waren. De laatste week voor de 1ste competitie wedstrijd was de selectie voor het eerst compleet.

Wat is er veranderd in de selectie in de zomer?
Niet zo heel veel, Maarten Oude Avenhuis is gestopt, Sam Holsink is over gekomen van Reutum, Daan Geerts keert terug van SVZW en Thijs Koopman vanuit O19 is erbij gekomen.

Heb je zin in het nieuwe voetbalseizoen?
Zeker weten, een hele sterke uitdagende competitie met mooie derby’s tegen gerenommeerde clubs zoals Excelsior’31, Quick’20 en DETO.

Wat vind je van het niveau van de 4e divisie?
Het niveau is natuurlijk heel hoog nu zaterdag en zondag bij elkaar in de competitie zitten. Veel clubs met de ambitie om 3de divisie te spelen. Voor ons een hele mooie uitdaging om ons staande te houden in dat geweld.

Wat neem je mee vanuit de FC Twente/Heracles Academie mee naar TVC ‘28?
In de afgelopen 2 jaar bij de FC Twente/Heracles Academie heb ik natuurlijk ook als trainer veel geleerd. Deze kennis neem ik natuurlijk mee in elke training en wedstrijd die we spelen.

Wat kenmerkt jou als voetbaltrainer?
Ik ben denk ik redelijk rustig onder druk, heb een duidelijke idee van hoe we willen spelen. Ben duidelijk in wat ik verwacht van iedere speler in het team.

Naar welke wedstrijden kijk je het meeste uit?
Zoals net al gememoreerd, dat zijn de derby’s. Veel mensen langs de kant, volle tribune!

Tribune die prefab en circulair gebouwd is in 2023 bij TVC ’28 in Tubbergen

Naar welke talenten moeten de supporters dit seizoen uitkijken?
Dat vind ik een moeilijke. Ik belicht liever de sterkte van het team dan individuen. Hopelijk gaan de supporters een team zien die alles uitstralen dat ze alles wat ze doen op het veld samen doen. Dit was de 1ste wedstrijd , uit tegen Longa’30 al heel erg goed voor elkaar.

Hoe belangrijk zijn de supporters dit seizoen?
Uiteraard super belangrijk, hopelijk kunnen we thuis samen met supporters een mooie atmosfeer creëren waar tegenstanders niet vrolijk van worden!

Staat TVC ’28 zondagmiddag om 16.00u op 6 punten?
Haha, daar ga ik niets over zeggen. We spelen tegen een hele goede tegenstanders die vorig seizoen nog in de 3 divisie speelde. Als wij wederom dat kunnen laten zien, misschien nog een stukje meer, als tegen Longa’30 dan kan het zomaar zijn dat we punten halen tegen VVOG. Belangrijkste is dat we het samen doen en dat de manier van spelen er weer goed uitkomt.

Wat is de doelstelling van dit seizoen?
Wat mij betreft is handhaving de 1ste doelstelling, van daar uit kunnen we altijd aanpassen.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl en Julian Lukassen

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer