Samuel Armenteros neemt afscheid bij Heracles Almelo en tekent bij Al Kholood

Samuel Armenteros vertrekt definitief bij Heracles Almelo. De 33-jarige spits tekent een contract bij Al Kholood in Saudi-Arabië. Zodoende komt er een einde aan zijn derde periode in Almelo.

“Ik kwam hier binnen als een net 19-jarige jongen en sinds de eerste week voelde ik me al op mijn plek. Ik ben jullie heel erg dankbaar voor alles wat jullie voor mij hebben betekend”, vertelt Armenteros in een open brief waarin hij zich richt tot de supporters van Heracles Almelo. “Mijn hart is en zal altijd zwart-wit zijn.” 

Nico Jan Hoogma is vol lof over de spits die Heracles Almelo vorig seizoen hielp aan het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. “Samuel is een naast een goede voetballer een fantastisch persoon”, zegt de technisch directeur. “Hij heeft Heracles Almelo in drie periodes gediend en veel voor de club betekend. Samuel verdient een mooi afscheid van het publiek.”

Heracles Almelo wil op gepaste wijze afscheid nemen van de aanvaller die zoveel betekend heeft voor de club. Gezamenlijk kijken Heracles Almelo en Armenteros naar een geschikt moment om het afscheid te laten plaatsvinden. Dit zal gebeuren rondom een thuiswedstrijd op Erve Asito. 

Met het vertrek van Armenteros komt er een eind aan zijn derde periode bij de club. Van 2009 tot 2013 kwam de aanvaller voor het eerst uit voor Heracles Almelo. Na periodes bij onder andere Feyenoord en Anderlecht keerde hij in 2016 terug in Overijssel. Na een nieuw seizoen in Almelo vertrok hij in 2017 voor een Italiaans avontuur bij Benevento. Later speelde hij nog voor Portland, Crotone en Al-Fujairah SC. In de winter van 2022 keerde hij voor de tweede keer terug bij Heracles Almelo. 

Armenteros speelde in totaal 188 wedstrijden in het zwart-witte shirt. Hij wist daarin 71 keer te scoren en hij staat daarmee – achter Everton Ramos da Silva met 84 treffers – op de tweede plek van de all-time topscorerslijst van Heracles Almelo. 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer