Sjors Sportief brengt weer kinderen in beweging

Sjors is een initiatief van Sportbedrijf Almelo, Cultuur in Almelo en de gemeente Almelo in samenwerking met de lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zestig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente ontvangen.

“Volgende week ontvangen circa 6.500 basisschoolkinderen uit de gemeente Almelo het welbekende Sjors boekje. Op 15 september vindt de kick-off plaats en is het mogelijk dat kinderen zich kunnen inschrijven voor een sportieve of creatieve activiteit via de website van Actief Almelo of de gloednieuwe app”, vertelt Luc Nijhuis, Buurtsportcoach Beweegaanbod bij Sportbedrijf Almelo.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Nijhuis. Vorig jaar schreven meer dan 1500 kinderen zich in voor een proefles bij een van de aanbieders. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website ActiefAlmelo en de app. Vorig jaar werd binnen 1 week al een derde van het totaal aantal inschrijvingen bereikt.

“Het is fantastisch om te zien dat er weer meer dan 60 aanbieders deelnemen aan het stimuleringsproject en te vinden zijn in het Sjors boekje. Hieruit blijkt de waarde van dit project om kinderen op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennis te laten met verschillende sporten en culturele activiteiten.” Aldus Nijhuis. Middels de activiteiten kunnen zij hun talenten ontdekken en ervaren wat ze leuk vinden. Hierna kan het kind lid worden van de aanbieder om een leven lang met plezier te sporten of culturele activiteiten te beleven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer