TVC ’28 ontvangt VVOG uit Harderwijk

Wie had voorspeld dat TVC ’28 de ouverture van de competitie zou beginnen met een zege op Longa ’30 zou subiet als verward zijn opgenomen. Of op zijn minst van een enkelband voorzien. Maar diezelfde profeet zou dezelfde dag nog worden gerehabiliteerd, zelfs bewierookt. Immers, TVC ’28 speelde in Lichtenvoorde de sterren van de hemel en verbaasde vriend en vijand met attractief voetbal.

Voetbalfluisteraar
Het nieuwe spelsysteem dat coach Berthil ter Avest had uitgedokterd, gaf de spelers vleugels. Iedereen toonde het maximale kunnen. Alsof ze de nieuwe oefenmeester wel eens even wilden laten zien over welke kwaliteiten de beste man beschikt. Neem een speler als Niek Staarink. Technisch begaafd, maar vaak ook flegmatiek en al helemaal geen man die met het mes tussen de tanden ‘de dood of de gladiolen’ scandeert. Maar zie daar het wonder van voetbalfluisteraar ter Avest. Niek etaleerde frivole hoogstandjes, strooide met ragfijne passes en dreef zijn opponent tot wanhoop. Dit als voorbeeld. Het hele team steeg boven zichzelf uit. De 2-3 zege was dan ook een terechte bekroning van 1,5 uur hechte collectieve arbeid.

Nieuw hoofdstuk
Het nieuwe hoofdstuk in het geschiedenisboek van TVC ’28 is dan ook met gouden letters opgetekend. Dat hoofdstuk gaat over een niet eerder betreden podium: de 4e divisie! Hoe krijgt een bescheiden dorpsclub, die volledig op de eigen jeugdopleiding leunt, het voor elkaar op landelijk niveau te acteren? Menigeen zal zich drie keer in de arm knijpen om de werkelijkheid onder ogen te zien. De eerdergenoemde profeet uitgezonderd. De club schrijft echter nog meer geschiedenis. Een ander hoofdstuk verhaalt de verrijzenis van een megamooie tribune. Nu door velen al het sieraad van de club genoemd.

Eerste thuisduel
Komende zondag speelt TVC ’28 de eerste wedstrijd in de 4e divisie voor eigen publiek. VVOG uit Harderwijk is de tegenstander. Zoals bekend zijn dit seizoen zaterdag- en zondagclubs bij elkaar ingedeeld. VVOG is van origine een zaterdagvereniging maar behoort tot de gematigde religieuze stroming. Vandaar dat de club de uitwedstrijden tegen zondagverenigingen ook op zondag speelt. Of dat gedachtegoed ook door spelers met orthodoxe opvattingen wordt omarmd, zal moeten blijken. Afgelopen seizoen speelden de Harderwijkers nog in de 3e divisie. TVC ’28 in de 1e districtsklasse. Een verschil van maar liefst twee! niveaus. Nu zijn ze elkaars opponenten.

Blessureleed
Trainer Berthil Ter Avest zal moeten puzzelen over de personele bezetting. Mart Groothuis is niet tijdig hersteld van een blessure, afgelopen zondag opgelopen. Stef Snijders is ook nog niet wedstrijdfit. Het goede nieuws is dat Maarten Booijink mogelijk weer aansluit. Wilt u getuige zijn van de historische clash? Spoed u dan zondag tijdig naar sportpark De Grote Moat. Want het sieraad biedt slechts plaats aan 380 personen. TV Oost heeft zich al aangemeld en zendt ‘s avonds een samenvatting uit. Om 14.00 uur ontbrandt de strijd.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer