Vroomshoop weer in actie tijdens de Triatlon

Zaterdag 9 september staat Vroomshoop weer in het teken van de 13e Jong & Laan Triatlon. Een groot aantal lokale, maar ook nationale atleten heeft zich inmiddels aangemeld om mee te doen. Waaronder burgemeester Hans Broekhuizen, hij gaat een gooi doen naar het wereldrecord voor de snelste burgemeester op de kwarttriatlon! Uniek dit jaar is ook de FunRace: bij uitstek een mogelijkheid voor de minder geoefende atleet om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze mooie sport. Aanmelden kan nog steeds!

Triatlon Vroomshoop, wat houdt het ook alweer in?

In Vroomshoop kunnen de triatleten kiezen om mee te doen met de 1/8 (0,5 km zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) of de 1/4 triatlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Voor de jeugd is er een speciale jeugdafstand; de 1/16e triatlon. Dat kan en mag individueel, maar ook in duo’s of trio’s. Dit alles zal ook meerdere keren live via Delta TV te volgen zijn.

FunRace

‍Nieuw dit jaar is de Triatlon FunRace! Een onderdeel specifiek voor deelnemers, jong en oud, uit de omgeving ter kennismaking met de triatlon. Het betreft 5 baantjes zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Dat mag alleen, maar ook in duo’s of trio’s. Fietsen mag met dikke banden, driewielers of opoe fietsen. Ook zijn zwembandjes en snorkels toegestaan. Strings en flippers in het zwembad zijn helaas verboden. Hardlopen op klompen, met rollators en/ of verkleed. Tijdens de FunRace mag en kan het allemaal.

Aanmoedigen

Bezoekers zijn van harte welkom op 9 september. Om 12.00 uur starten de eerste actievelingen met hun triatlon. Rond 13.30 uur start de inmiddels traditionele Twenterandse heat met voornamelijk plaatselijke deelnemers. Om half vier de unieke FunRace en afsluitend rond 16.00 uur de kids!

Het zwemmen vindt plaats in het 50 meter lange buitenbad van Aquapark de Zandstuve. Op de zonnevelden van het Aquapark is de zogeheten ‘wisselzone’. Daar worden de fietsen gepakt na het zwemmen en de loopschoenen aangedaan voor het hardlopen. En daar wordt ook gewisseld als mensen in duo of trio meedoen.

Vanuit de wisselzone wordt naar de rotonde gefietst waarna men richting Den Ham gaat via o.a. de Derde Blokweg, Hammerflier, Bossinkkamp en Russenweg. Het hardlopen gaat vanuit de wisselzone ook richting de rotonde en via de Hoekweg de Wilgenhoek in. Uiteindelijk komen de lopers vanaf de Hoekweg weer naar de rotonde en finishen ze op de Hammerweg. Bij de Hammerweg (ter hoogte van de finish boog) staat Café Kremer met een tent voor een hapje en een natje.

Parkeren bezoekers

Wij adviseren om tijdig aanwezig te zijn en aan te rijden vanuit oostelijke richting (vanuit het centrum richting Den Ham). Volg ter plekke de aanwijzingen op de borden. Er is gelegenheid om te parkeren tegenover sportpark ‘De Bosrand’, Flierdijk 5a in Vroomshoop.

Aanmelden en overige informatie

Aanmelden kan nog tot en met 1 september. Het definitieve programma staat op de website www.triatlonvroomshoop.nl en het laatste nieuws is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.

Hulp

Een evenement als de triatlon is afhankelijk van zeker 150 vrijwilligers. Vind je het ook leuk om te helpen, meld je aan via vrijwilliger@triatlonvroomshoop.nl.  Vele handen maken licht werk en je inzet wordt erg gewaardeerd!

Voor meer informatie

De Jong & Laan Triatlon Vroomshoop

Race directeur – Andre Boshoeve: 06 1216 5067 (b.g.g. Rik Nijkamp: 06 5120 1370

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer